PDC

Michael van Gerwen opent sterk

Regerend Grand Slam of Darts kampioen Scott Waites is aan een ‘white wash’ ontsnapt. Scott speelde in zijn eerste match in het toernooi tegen ‘Mighty’ Michael van Gerwen. Michael vanuit de commentaar box afgeschilderd als het talent dat niet echt uit de verf gekomen was zoals toen gedacht zorgde echter voor een direct verandering van mening.

Furieus ging de jonge darter uit Boxtel van start en liet geen spaan heel van alle ervoor gemaakte opmerkingen. Met een 11 darter maakte van Gerwen 1-0 en dit  was gelijk al de eerste break van de match. De tweede werd met 14 darts binnen gehaald en een 120 finish zette 3-0 voor Michael op het scorebord.

De nachtmerrie voor Waites wordt nog groter als Michael ook 4-0 laat aantekenen en dan nog 1 leg verwijderd is van de overwinning. En daar struikelde van Gerwen bijna over. De zo gemakkelijk gevonden trippels was hij in leg 5 even kwijt en het duurde even voordat hij weer terug in zijn ritme komt.

Als hij dan in leg 6 4 darts voor de match mist slaat Scotty2hotty terug en komt op 1 leg van Michael terug (4-3). Michael spreekt zich in leg 8 moed in en recht zijn rug en wint met 5-3 de match die eigenlijk op een 5-0 afstevende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands