PDC

Michael van Gerwen moet buigen voor de meester

barney_aberdeen_mvg_01Gisteren heeft Michael van Gerwen zijn eerste nederlaag in de Premier League competitie moeten incasseren. In de vierde partij van de avond moest ‘Mighty Mike’ buigen voor darts routinier Raymond van Barneveld die de vele gemiste dubbels van van Gerwen genadeloos afstrafte. Raymond begon niet echt overtuigend aan de partij maar wist zijn voordeel uit de snel vinden van de dubbels te halen. Na zes legs, bij een gelijke stand van 3-3 ging ook het scorend vermogen van ‘Barney’ beter lopen en dat in combinatie met het lage finish percentage van van Gerwen werd dit omgezet in een klinkende 7-3 overwinning en nog steeds zicht op een plek bij de laatste 4.

Natuurlijk waren alle ogen die avond ook gericht op Phil Taylor die hangend aan een zijden koordje de 4de plaats in neemt. Taylor speelde gisteren twee partijen en de eerste was op papier al gelijk een pittige. Hij moest optreden tegen Dave Chisnall, de man in vorm, maar die vorm was in Aberdeen ver te zoeken en werd de nummer 2 van de competitie met 7-3 geklopt door Taylor. In zijn tweede partij van de avond tegen Stephen Bunting liet Taylor wel een steekje vallen.

Taylor die in Aberdeen nog nooit een punt verloren heeft leek op een eenvoudige overwinning af te stomen. Na 7 legs stond hij 5-2 voor maar daarna kantelde de wedstrijd en stond na 3 legs Bunting weer op gelijke hoogte. Vervolgens mist Bunting dubbel 16 voor een voorsprong en verzekerd Taylor zich van een punt door 64 uit te gooien De 12de leg wordt echter een bizarre. Na een  117 score komt Taylor op 88 en mist daarna 10 matchdarts. Ook Bunting krijgt niet gelijk de partij uit hij mist er eerst ook 6 voordat hij uiteindelijk met de zevende pijl dubbel 1 vind voor een gelijk spel.

Bunting die ook tweemaal speelde verloor in zijn eerste partij van de avond van Lewis die dankzij snel finishen het verschil kon maken. Lewis met 1 wedstrijd minder gespeeld dan Taylor staat nu 1 punt achter op Taylor. Volgende week speelt Lewis tegen Taylor en kan dan de rollen omdraaien. Die avond komt Michael van Gerwen tweemaal in actie, eerst tegen James Wade en daarna tegen Gary Anderson. Raymond speelt in Cardiff tegen Dave Chisnall.

Gary Anderson kreeg voor zijn thuis publiek bijna klop van James Wade die maar liefst 6-2 voor heeft gestaan maar de partij niet kon afmaken en uiteindelijk met een gelijk spel genoegen moest nemen.

De uitslagen:

Week 11   Aberdeen    
Pos  Player   Player   score
1 Dave Chisnall Phil Taylor 3 7
2 Stephen Bunting Adrian Lewis 2 7
3 James Wade Gary Anderson 6 6
4 Raymond van Barneveld Michael van Gerwen 7 3
5 Stephen Bunting Phil Taylor 6 6

 

De stand na 11 weken:

Stand Premier League week 11
Speler   gesp winst gelijk verlies saldo Pnt
Michael v Gerwen 11 8 2 1 24 18
Dave Chisnall 12 8 1 3 23 17
Gary Anderson 11 6 2 2 10 14
Phil Taylor 12 5 2 3 3 12
Adrian Lewis 11 4 3 4 -3 11
James Wade 12 3 4 2 -4 10
Raymond v Barneveld 11 4 2 5 -4 10
Stephen Bunting 12 2 3 4 -15 8
error: © Prodarts Europe - the Netherlands