PDC

Michael van Gerwen doet bijnaam eer aan

mvgdubai2014_01Michael van Gerwen heeft in Dubai weer eens bewezen dat hij terecht ‘Mighty Mike’ wordt genoemd want de Brabander schreef voor de tweede keer op rij de Dubai Duty Free Darts Masters op zijn naam. In de moordende hitte van het Dubay Duty Free Tennis Stadium werd afgelopen donderdag en vrijdag dit toernooi gespeeld waarvoor 8 spelers werden uitgenodigd waaronder Raymond van Barneveld en natuurlijk Phil Taylor. Maar voor beide heren werd het een toernooi om zo snel mogelijk weer te vergeten omdat ze de eerste ronde niet hebben overleefd. Extreme hitte, veel wind op het podium en een veel beter spelende Adrian Lewis waren debet aan de nederlaag van Raymond en Phil kon niet op tegen de sterk spelende Peter Wright.

Michael van Gerwen speelde in de eerste ronde tegen James Wade die hij maar  ternauwernood van het lijf wist te houden. Pas in de 19de en laatste leg werd de winst binnen gehaald. De laatste twee in het rijtje van 8, Simon Whitlock en Dave Chisnall speelden tegen elkaar en alhoewel Simon Whitlock sterk van start ging ging Dave Chisnall er met de winst vandoor.

Vrijdag werden de halve finales en aansluiten de finale gespeeld. Michael speelde tegen Adrian Lewis die even, in de beginfase 2 legs voor wist te komen (1-3). daarna kwam Michael in actie en ging van 1-3 achter naar 4-3 voor, om uiteindelijk met 11-7 zich opnieuw voor de finale te plaatsen.

Tegenstander werd Peter Wright die in de andere halve finale met Dave Chisnall afrekende. Vanaf de eerste leg kwam de Schot voor en alhoewel het na 10 legs nog gelijk was (5-5)  maakte Wright daarna het verschil en won uiteindelijk  met 10-8.

Met het zweet op het voorhoofd begonnen de mannen later op de avond aan de finale. Niet van de spanning maar door de temperatuur. Er werd gespeeld bij een temperatuur van meer dan 40 graden, en dan nog onder de lampen van het podium is dan een verdomd zware opgave.  Michael van Gerwen stond in de finale echter zijn mannetje en na een gelijk opgaand begin, tot 4-4, liep Michael met 4 gewonnen legs op rij uit naar 8-4. Wright wist dit gat n te verkleinen naar 3 legs, 9-6, maar dichterbij kwam hij niet en als hij dan in leg 18 ook nog eens een dart op dubbel 16 mist, met Michael wachtend voor zijn finish op 32, valt het doek en wint Michael met 11-7 voor de tweede keer op rij deze titel.

Alle wedstrijd uitslagen:

DUBAI DUTY FREE MASTERS
Pos  Player   Player    score
1 Adrian Lewis Raymond v Barneveld 10 5
2 Michael v Gerwen James Wade 10 9
3 Phil Taylor Peter Wright 5 10
4 Simon Whitlock Dave Chisnall 8 10
 Halve finale        
Pos  Player   Player    score
1 Adrian Lewis Michael v Gerwen 7 11
2 Peter Wright Dave Chisnall 11 8
 Finale        
Pos  Player   Player    score
1 Michael v Gerwen Peter Wright 11 7
error: © Prodarts Europe - the Netherlands