PDC

Met vallen en opstaan naar tiende titel

Vanavond werd de finale gespeeld van de PartyPoker.com World Grand Prix. Een bijzonder evenement omdat het toernooi format zich onderscheidt van andere toernooien door het dubbel in dubbel out 501. Voor dat de teller gaat lopen moet je dus eerst de dubbel vinden.

Ook bijzonder omdat tijdens de halve finale de Noord Ier Brendan Dolan voor het eerst in de geschiedenis van een dergelijk toernooi een 9 darter wist te gooien. Helaas voor hem won hij er maar £ 5.000 mee, maar voor de geschiedenis van de dartssport is hij nu onsterfelijk.

En bijzonder omdat Phil taylor voor de 10de keer in zijn carrière de titel van dit evenement heeft gewonnen. Dit keer ging het niet vanzelf. Nee, de maestro was kwetsbaar vandaag in de finale omdat zowel de openingsdubbel als de finishing dubbel niet altijd even snel werd gevonden. Ook het scorend vermogen was niet super hoog vanavond, maar helaas kon Dolan toch geen gebruik maken van deze momenten.

Je speelt immers tegen Taylor en de gedachte alleen al geeft the Power 3 punten voorsprong in een partij. Dolan begon goed zette een 180 op het bord in de eerste leg en de zaal ging gelijk al uit zijn dak. De zaal die joelde als Taylor aan de beurt kwam en juichte als hij belangrijke darts miste.

Maar Talor is professional genoeg om hier doorheen te spelen. Als snel kwam the Power 2-0 voor in sets voordat Dolan iets terug kon doen. In de vierde set zette Dolan nog een aantekening op papier door een break tegen aan Phil te geven met een 170 finish. Maar Dolan bleef achter Taylor aan hobbelen en daar waar hij een kans had de set naar zich toe te halen haperde de dubbel of snoepte de oude meester de set voor zijn neus weg.

Van 2-1 gingen we naar 3-1 ; 3-2  en mist Brendan een kans voor 3-3 waardoor hij weer 2 sets achter komt. In de zevende worden het er zelfs 3 en is Taylor 1 set verwijderd van de titel. Brendan spartelt dan nog even terug en na 1-0 met de darts in set 8 maakt hij 2-0 tegen de darts in met een 124 finish. Taylor kan dan nog 2-1 maken doch in de vierde leg komt Brendan dan nog een set dichterbij.

Maar daar bleef het bij omdat de negende set met 3-1 door Taylor werdgewonnen die met een explosief gebaar de zaal  zijn superioriteit liet zien.

Eerder die avond werd nog de finale gespeeld van het TOM KIRBY MEMORIAL IRISH MATCHPLAY FINAL. Een toernooi warvan de voorronden al eerder werden gespeeld en vanavond Connie Finnan en Shane O’Connor voor een bomvolle zaal voor de titel mochten spelen.

Connie Finnan won deze finale met 6-4. In de begin fase ging het aardig gelijk op en in de zesde leg kwam O’Connor terug naar 3-3. Daarna liep Finnan uit naar 5-3 en kon Shane in de negende nog in de race blijven maar in de 10de leg was het over en uit en mocht Connie de beker uit handen van de weduwe van de overleden oud darts professional, Tom Kirby, mevrouw Ann Kirby in ontvangst nemen.

Foto’s (C) Lawrence Lustig – PDC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands