WDF/BDO

Loting voor WDF Europe Cup 2014 in Roemenië bekend

eurocup_roem_01Van 23 tot en met 27 september wordt in Boekarest – Roemenië de WDF Europe  Cup 2014 gespeeld. Aan dit evenement nemen in totaal 30 landen mee in het herentoernooi en bij de dames zijn dat er 25. Natuurlijk met een Nederlandse afvaardiging die gaan meespelen in het single toernooi, koppeltoernooi en voor de heren nog een team round robin. Het Nederlandse team dat binnenkort naar Boekarest afreist onder leiding van interim bondscoach Hans Senders en dames coach Karin ten Kate  bestaat uit de heren, Wesley Harms, Danny Noppert, Remco van Eijden en Jeffrey de Graaf, en de dames Aileen de Graaf, Anneke Kuijten, Sharon Prins en Tamara Schuur. 

Voor het team event zijn de Nederlandse heren ingedeeld in een poule met Servië en Duitsland. In het singeltoernooi treft Remco van Eijden de Oostenrijker Peter Nigitz. Danny Noppert zal in de eerste ronde uitkomen tegen Krzysztof Chmielewski uit Polen. Jeffrey de Graaf moet het opnemen tegen Karel Sedlacek uit Tsjechië en zijn koppelmaat Wesley Harms heeft in het single toernooi in de eerste ronde een ‘bye’. Zijn tegenstander komt uit de wedstrijd tussen de Turk Engin Ceylan en de Bulgaar Nokolai Krastev.

In het heren koppeltoernooi hebben de Graaf en Harms in de eerste ronde een ‘bye’ en zullen van Eijden en Noppert gaan spelen tegen Phillips en Warren uit Wales. Een zware loting dus voor de twee Nederlanders.

De Nederlandse dames zitten in een poule met Oostenrijk en Turkije.  Aileen de Graaf en Anneke Kuijten gaan samen koppelen en hebben in de eerste ronde een ‘bye’. Het tweede Nederlandse koppel bestaat uit Tamara Schuur en Sharon Prins. Zij gaan spelen tegen Chimpoca en Ivan uit Roemenië. Mochten ze deze wedstrijd winnen moeten ze aantreden tegen McIntyre en Breen uit Ierland.

In het singeltoernooi een bye voor  Anneke Kuijten in de eerste ronde en Tamara Schuur speelt tegen Kaisu Rekinen uit Finland. Aileen de Graaf neemt het in het singletoernooi op tegen  Natasa Maksimovic uit Servië en Sharon Prins tegen de Oostenrijkse Daniela Piassoni. 

Meer weten over deze loting kijk dan op de website van de World Darts Federation

error: © Prodarts Europe - the Netherlands