OVERIG NIEUWS

Leon de Geus wint opnieuw een L&L Top trainingsavond

De vijfde TOP training miste de aanwezigheid van de Belgen Rudi Minnebach en Patrick Meeus, waardige vervangers werden gevonden in Pascal van Mourik en Kurt Van de Rijck (Be).  Na de uitreiking van het NDB certificaat voor de in de Super League gegooide 9-darter aan Kurt van de Rijck kon er begonnen worden met de poules.

In de poules werd al snel duidelijk dat Leon de Geus, Kurt van de Rijck en Hermie van Orsouw in een goede vorm verkeerden. In de kwartfinales won Van de Rijck met maar liefst 4-0 van Christian van Overdijk, omdat van Overdijk verzuimde in het begin van de partij de dubbels te raken.

Leo Hendriks wint met 4-3 van Pascal van Mourik, dGeus walst met 4-0 over de Kruijf heen en van Orsouw verslaat Van Veenendaal. In de halve finale zorgt Hendriks voor een verassing door een koelbloedige 4-3 overwinning op Van de Rijck. In de andere halve finale gaat de wedstrijd  tot aan het gaatje,  de twee grote mannen van de TOPtraining Leon de Geus en Hermie van Orsouw houden elkaar lang in evenwicht, maar uiteindelijk wint de Geus met 4-3.
In de finale dus de Culemborger Leon de Geus en Boschenaar Leo Hendriks. De Geus begint met een strakke 13 darter, waarbij Hendriks op 56 staat na 12 darts. Ook de volgende leg gaat naar de Culemborger. Vervolgens breken de heren elkaar waardoor de stand op 3-1 in het voordeel van De Geus komt. In de vijfde leg mist De Geus 132 voor een 15 darter.

 Hendriks mist ook en De Geus profiteert daar van. De leg erop antwoord Hendriks met een 16 darter. De zevende en tevens laatste leg gaat in 20 darts naar De Geus, die dus wederom de TOPtraining wist te winnen. De Geus haalde een gemiddelde van 81,81 en Hendriks gooide 77,39.
De B-poule werd gewonnen door Dion den Hartog die daardoor op de tweede plaats in de stand komt te staan. De meeste 180-ers kwam op naam van Hermie van Orsouw die er 6 wist te gooien. De hoogste dag-finish was voor Pascal van Mourik met 143.

Meer info op www.sterkdarts.nl

Kwartfinale   
Leo Hendriks – Pascal van Mourik 4 – 3
Kurt van de Rijck (be) – Christian van Overdijk 4 – 0
Leon de Geus – John de Kruijf 4 – 0
Hermie van Orsouw – Pim van Veenendaal 4 – 2
   
Halve Finale   
Leo Hendriks – Kurt van de Rijck (be) 4 – 3
Leon de Geus – Hermie van Orsouw 4 – 3
   
Finale   
Leon de Geus – Leo Hendriks 5 – 2

 Ingezonden bericht en foto door  Sterk Darts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands