WDF/BDO

Lakeside World Pro zaterdagmiddag sessie eerste ronde; einde sessie

Nadat bijna alle speler op het podium waren gekomen om hun medeleven te betuigen aan Trina Gulliver en Andy Boulton waarvan beide moeders even voor de start van de Lakeside overleden waren klonk de vertrouwdwe sloagan van martin Fitzmaurice door de Lakeside Country Club. De Lakeside World Pro was begonnen met in de allereerste wedstrijd twee debutanten op dit wereldpodium, de Schot Gary Stone Ron Meulenkamp uit Leusden. Open kansen voor beide spelers die natuurlijk aan de druk op dit befaamde podium wennen moesten. Gary Stone lukte dit het beste en won met 3-0 zijn eerste optreden op dit officieuze wereld kampioenschap. Voor Ron lukte het net niet op de belangrijke dubbels, en als je de dubbels niet weet te vinden dan win je geen wedstrijd. Gary Stone lukte dit wel, wonderlijk genoeg op soms vreemde wijze door een lose dart in de eerste beurt, die hij iedere keer weer wist te corrigeren.  Setstanden: 3-1; 3-2 en 3-1.

97 best fin 97

Helaas voor Scott Mitchell zit de Lakeside er voor hem weer op. Ook hier was het vele missen van dubbels debet aan zijn uitschakeling. Zeker omdat Martin Adams ook last had van het eerste ronde syndroom en de nodige steekjes heeft laten vallen. Maar zonder gevolgen omda Scott er geen gebruik van maakte. Setstanden: 3-1; 3-1 en 3-2

Martin Adams 3 – 0 Scott Mitchell
19 100 14
13 100+ 10
2 180 4
30.04 gem 26.49

Op aanraden van zijn kleindkinderen is Tony O’Shea op tweede Kerstdag de oefenkamer in gedoken om flink te trainen voor dit toernooi. En niet zonder succes want Silverback bleek een niet te neme hindernis vandaag voor tegenstander Steve West.  Steve had een goede start en won de eerste leg in een set die in totaal over 5 legs werd gespeeld. In de vijfde leg was het prijzenslag wie raakte als eerste dubbel 1 voor de set. Dit werd O’Shea en misschien was de teleurstelling voor West zo groot  want in de tweede en derde set scoorde Steve geen punt meer. Setstanden; 3-2; 3-0 en 3-0

Wedstrijd statistieken:

Tony O’Shea 3 – 0 Steve West
21 100 15
9 100+ 4
2 180 1
29.60 gem 25.21

In de laatste partij van de middagsessie werd Fabian Roosenbrand uitgeschakeld door the Boss, Ross Montgomery. Fabian zat niet in in zijn spel behalve dan de derde set waarin hij 2-1 maakte. Was het wel zo geweest dan had hij the Boss naar de bezoekerstribune kunnen verwijzen. Want ook Ross Montgomery speelde ver beneden zijn kunnen. Net als bij de meeste spelers vanmiddag, inclusief Fabian, was het double trouble. De dubbels werden vaak moeizaam gevonden maar als je daar dan geen gebruik van kan maken valt het kwartje toch altijd weer naar de verkeerde kant.  In de eerste set moest Fabian nog op stoom komen. Dat duurde even gevolg Ross won met 3-0.

In de tweede verloor hij in de vijfde en beslissende leg de set door double trouble. Een sterke derde set met een 31.31 gemiddelde in die set deed even de hoop oplven dat hij door zou stomen. Ook na de winst in de vierde set op de eerste leg. Het liep daarna helaas weer terug en won Ross de beslissende vijfde leg in die set. 25% van het Nederlandse deelnemersveld kan al naar huis,  dat na vier wedstrijden.