WDF/BDO

Lakeside donderdag 9 januari op naar de finale – Hofstra met 5-2 onderuit tegen Bunting

donderdag_01Vandaag staan de eerste kwartfinale wedstrijden op het programma, twee van het heren programma en twee van het damestoernooi en het publiek zit al weer vroeg voor de deur om nog een kaartje te bemachtigen. Maar eerst in de middagsessie de laatste twee wedstrijden van de tweede ronde heren en de laatste damespartij van de eerste ronde. De eerste middagpartij is een België tegen Nederland treffen. Geert De Vos speelt tegen Jan Dekker voor een plaats bij de laatste 8 met gezien het spelbeeld dit toernooi de beste kansen voor Jan Dekker. Maar het is en blijft darts zo loopt alles en zo is het zoeken op het bord. De tweede partij spelen Ross Montgomery en Martin Adams tegen elkaar en ook hier geven we gezien het toernooibeeld Adams de beste kansen.

Aileen de Graaf speelt in de laatste partij van de middag tegen de Engelse Lisa Ashton. Een pittige opgave voor Aileen en we duimen voor een goede afloop voor haar.

In de avondsessie de vier kwartfinale partijen met als slot van de avond de partij de match tussen Stephen Bunting en Rick Hofstra. Rick bereikte de kwartfinale door opgeven van Martin Atkins vanwege een blessure aan de arm. Na twee sets werd de wedstrijd stilgelegd en even dachten we aan een ‘deja vue’ omdat in 2004 tijdens de partij Hofstra tegen King de partij ook werd onderbroken omdat Mervyn klaagde over de werpafstand. Die zou niet goed zijn. Rick toen debuterende op Lakeside kwam toen niet meer in zijn spel en verloor de partij.

Maar gisteren pakte het wel goed uit al moet wel gezegd wordoen gezien het spel in de eerste twee sets die door Rick gewonnen werden hij zeker de match gewonnen had als er onder normale condities werd gespeeld. Dit beloofd wat voor vanavond want ook Bunting steekt in topvorm.

Hieronder het schema voor vandaag:

Donderdagmiddag   9-jan-14    
Pos  Player   Player score  
1 Geert De Vos (Bel) Jan Dekker (Ned)  2 4
2 Ross Montgomery (Sco) Martin Adams (Eng)  1  4
3 Aileen de Graaf (Ned) Lisa Ashton (Eng) 1 2
4
Donderdagavond   9-jan-14    
Pos  Player   Player score  
1 Julie Gore (Wal) Ann Louise Peters (Den)  0  2
2 Tony Eccles (Eng) Robbie Green (Eng)  2  5
3 Irina Armstrong (Dui) Deta Hedman (Eng)  0  2
4 Stephen Bunting (Eng) Rick Hofstra (Ned)  5  2
error: © Prodarts Europe - the Netherlands