WDF/BDO

Kwartfinale Lakeside het verjaardagscadeau voor Tony Eccles

Norris_lwp_2014_02De eerste partijen in de tweede ronde van het BDO wereldkampioenschap werden vandaag gespeeld in de Lakeside Country Club te Frimley Green. Voor Tony Eccles een extra feestelijke dag want vandaag, 8 januari is the Viper 44 jaar geworden. En wat is er nu mooier op je verjaardag dan de wetenschap dat je de kwartfinale van het toernooi der toernooien, de Lakeside World Pro hebt bereikt. Misschien wel zijn allerlaatste Lakeside omdat Tony in een interview eerder die dag liet weten het professionele darts op te geven. Het reizen wordt hem teveel en ongeacht het resultaat op Lakeside wil hij stoppen.

Maar voor zijn geschenk moest Eccles keihard aan de bak tegen Wesley die zeer sterk van start ging de eerste set wist te pakken. De heren waren aan elkaar gewaagd en na zes sets was de stand gelijk en kon het nog alle kanten op. Helaas voor Wesley liepen de scores in die beslissende set niet zo lekker meer en zo kon Tony Eccles de winst naar zich toe trekken en de kwartfinale te bereiken. In de eerste partij van de middag zagen we een zeer sterk optreden van Robbie Green tegen Gary Robson. Green was bijna niet te stoppen  op 1 set na en met een 4-1 overwinning was hij de eerste speler in de kwartfinale.

In de tweede partij een andere kandidaat voor de titel, Stephen Bunting die tegen Dave Prins speelde. En prins kreeg geen poot aan de grond bij the Bullet die met een gemiddelde van over de 100 en een 4-0 overwinning zich voor de kwartfinale plaatste.

Tegenstander voor Bunting in de kwartfinale kwam uit de partij tussen Rick Hofstra en Martin Atkins. Een partij met een voor Atkins droevige afloop want the Assassin moest vanwege een armblessure na twee sets de partij staken. Martin stond wel 2 sets achter want wat we van de partij hebben gezien was een nog beter presterende Rick Hofstra die met name door trefzeker op zijn dubbels te zijn twee sets binnenhaalde.

Voordat Rick aan de beurt was speelde eerste Sharon Prins haar eerste wedstrijd op het Lakeside podium tegen Irina Armstrong. En Irina speelde een strakke partij waarop Sharon geen antwoord had. In een best of 3 won Irina met 2-0  en mag in de volgende ronde laten zien of ze ook tegen Deta Hedman opgewassen is.

Een prachtige dag darts op Lakeside want ook de partij tussen Glen Durrant en Alan Norris was om van te smullen. Zeker vanwege het indrukwekkende spel van Alan Norris die als hoog scorend en hoge check outs met 4-1 won van Glen Durrant won. Ook Durrant speelde een goede partij maar kwam net dat beetje tekort wat “Chuckie” vandaag wel kon laten zien.

James Wilson, getipt als winnaar van dit toernooi, blijft in ieder geval nog even op koers. In de slotpartij van de avond speelde hij tegen Scott Mitchell die goed partij bood. De scherpte en de gedrevenheid straalde echter af van Wilson en dit beloofd nog wat voor de rest van het toernooi. Scott wist twee sets op naam te schrijven en helaas voor hem haperde het soms op belangrijke momenten waarmee de deur voor Wilson werd open gezet

Morgen om 14:00 uur speelt Geert De Vos tegen Jan Dekker en een uur later Ross Montgomery tegen Martin Adams de laatste twee wedstrijden uit de eerste ronde  en komt ook Aileen de Graaf in actie tegen Lisa Ashton.

Het volledige programma voor morgen publiceren we later.

Foto’s (C) Tiptoppics – Engeland

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands