WDF/BDO

Ladies Darts Organisation Netherlands & European Continent voor een eerlijke behandeling van dames in de dartsport.

ldo_eu_01Sinds Julie Lambie in december 2012 de  Ladies Darts Organization oprichtte heeft deze organisatie afgelopen jaar laten zien een toegevoegd waarde te zijn voor de dames binnen onze sport. Merkbaar voor de aangesloten dames onder meer  door kortingen op inschrijfkosten voor diverse nationale en internationale toernooien en meespelen in door de organisatie opgezette “Ladies Only” darts evenementen. Dankzij de inspanning van Julie Lambie en een aantal prominente leden zoals Trina Gulliver MBE, Sue Gulliver, Paul James (echtgenoot van Deta Hedman), en Paula Jackson is de LDO in Engeland inmiddels een serieuze gesprekspartner geworden . Kroon op het werk tot nu toe is de overeenkomst met het dartsmerk Winmau.

Tot nu toe komen de leden voor 80% uit Engeland en heeft de LDO, in de jacht op erkenning en een rechtvaardige behandeling voor de  dames binnen de dartsport, zich voornamelijk gericht op de Engelse darts markt.Afgelopen december is, in samenwerking met D.Y.M., de LDO uitgebreid met Ladies Darts Organization Netherlands & European Continent. Doelstelling hiervan is  om ook in de overige dart landen van het Europese Continent, met Nederland voorop, betere omstandigheden voor de dames in de dartsport te creëren.

Om als serieuze onderhandelingspartner te kunnen optreden is het noodzakelijk een zo groot mogelijke groep te vertegenwoordigen waardoor gesprekpartners eerder overtuigd raken.

Daarom plaats de nieuwe organisatie een oproep aan  alle dames die de dartsport beoefenen of een warm hart toedragen  zich aan te melden als lid van LDO Netherlands & European Continent zodat ook in Nederland, België en overige landen betere omstandigheden voor de dames kunnen worden afgedwongen. Natuurlijk zijn ook heren die de dames hierin willen steunen welkom. Speelsters als Sharon Prins, Aileen de Graaf, Anneke Kuijten, Tamara Schuur, Sharon Roosen, Anca Zijlstra, Kyana Frauenfelder, Christina Cassa en Danielle Geerdink uit Nederland en Kathy Geeraerts, Shauni Wastyn en Els Pintens uit België hebben hun vertrouwen aan deze organisatie al gegeven. De LDO Netherlands & European continentn hoopt dat velen dit voorbeeld volgen.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor een aantal “ Ladies Only Masters” in Nederland en België begonnen. Locaties die hierin geïnteresseerd zijn kunnen voor meer informatie contact met de organisatie. Meer weten kijk op de website van deze nieuwe organisatie

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands