PDC

Kyle Anderson als enige niet geplaatste speler door in Perth

perth_kyle_01Vandaag is in het Australische Perth het TABtouch Perth Darts Masters toernooi begonnen. Met in totaal 16 spelers waarvan 8 toppers van de PDC tegen 8 darts sterren uit Oceanië. Vrijdag zaterdag en zondag worden er 3 sessies gespeeld om de titel en het prijzengeld met de hoop van de lokale spelers voor eigen publiek te schitteren. Maar dit was vandaag aan een speler gegeven, Kyle Anderson die na een bliksem start in zijn partij wist namelijk de voor dit toernooi als 8ste geplaatste Stephen Bunting in de beslissende leg te kloppen.

Kyle nam een 3-0 voorsprong maar moest toch toestaan dat in een hete strijd om de overwinning te na 10 gespeelde legs gelijk stonden, 5-5. En even leek zijn sprookje voor bij met Bunting klaar voor de overwinning met 1 dart over. Maar die vond niet de winnende dubbel en zo kon Kyle 30 uitgooien voor een plek bij de laatste 8.

Alle overige spelers uit Oceanië wonnen niet van de geplaatste spelers. James Wade verloor in de openingspartij slechts 1 leg aan Adam Rowe en Kim Lewis kreeg een white wash van Gary Anderson. Ook Loz Ryder kende 1 glorieus moment door 1 leg af te snoepen in zijn partij tegen Adrian Lewis en de pas 55 jaar geworden Taylor won met 6-1 van Craig Caldwell na een 4-0 voorsprong.

Michael van Gerwen speelde tegen David Platt en was in de openingsleg  op weg naar een 9 darter 7 perfecte darts gooide hij om de leg in 11 darts af te sluiten. Maar toch had Michael de handen vol aan Platt die pas in de 1ode leg werd verslagen.

Raymond van Barneveld, de tegenstander van Michael in de kwartfinale klopte op overtuigende wijze Simon Whitlock en ook Paul Nicholson haalde de volgende ronde niet tegen Peter Wright

Hieronder alle uitslagen uit de eerste ronde en de indeling volgens het sheet voor de kwartifnale

Eerste ronde   TABtouch PDM    
Pos  Player   Player   score
1 Phil Taylor (1) Craig Caldwell 6 1
2 Stephen Bunting (8) Kyle Anderson 5 6
3 Adrian Lewis (5) Loz Ryder 6 1
4 Gary Anderson (4) Kim Lewis 6 0
5 Michael van Gerwen (2) David Platt 6 4
6 Raymond v Barneveld (7) Simon Whitlock 6 3
7 James Wade (6) Adam Rowe 6 1
8 Peter Wright (3) Paul Nicholson 6 2
 Laatste 8        
Pos  Player   Player   score
1 Phil Taylor (1) Kyle Anderson
2 Adrian Lewis (5) Gary Anderson (4)
3 Michael van Gerwen (2) Raymond v Barneveld (7)
4 James Wade (6) Peter Wright (3)

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands