PDC

Anderson straft ‘geknoei’ op dubbels van Lewis af

tabtouch_02Spektakel in de laatste wedstrijd van de kwartfinale TABtouch Perth Darts Masters. In deze partij tussen PDC wereldkampioen Gary Anderson en Jackpot Adrian Lewis leek laatst genoemde op een vrij gemakkelijke overwinning af te gaan. Na zeven gespeelde legs was de stand 6-1 in het voordeel van Lewis die nog maar 2 legs nodig had voor een plek in de halve finale. Maar daarna kreeg Lewis ‘double trouble’ en kwam Anderson terug naar 6-6. Vervolgens maakte Lewis 7-6  maar Anderson kwam terug en als Lewis dan ook nog eens twee matchdarts niet kan benutten pakt Anderson de overwinning voor de neus van  Lewis weg.

Ook in de tweede match van de dag tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld werd het publiek getrakteerd op een wedstrijd van hoge klasse. In de eerste 6 legs gingen de punten met de darts met zowel Barney als Mighty Mike dartend op hun beste kunnen. Na de break ging het nog heel even gelijk op maar daarna werd het verschil door Michael gemaakt en daarna uitliep naar een 8-4 overwinning.

Wade die vrij eenvoudig met 8-2 van Peter Wright won zei na afloop dat het natuurlijk prima was dat hij in de halve finale stond maar had medelijden met Peter Wright die in deze partij geen moment in zijn goede vorm kwam en dus hopeloos tegen zich zelf speelde.  Wade is in de halve finale de tegenstander van Michael van Gerwen en gezien de vorm waarin beide steken beloofd dit een kraker te worden.

Titelverdediger Phil Taylor bezorgde het thuispubliek een kater door hun favoriet, Kyle Anderson in de derde partij met 8-3 te kloppen. Taylor speelde constant maar moest toch af en toe het zweet van zijn hoofd afvegen tegen Kyle. De andere Anderson, Gary is nu de tegenstander van Phil in de halve finale.

Uitslagen:

Eerste ronde   TABtouch PDM    
Pos  Player   Player   score
1 Phil Taylor (1) Craig Caldwell 6 1
2 Stephen Bunting (8) Kyle Anderson 5 6
3 Adrian Lewis (5) Loz Ryder 6 1
4 Gary Anderson (4) Kim Lewis 6 0
5 Michael van Gerwen (2) David Platt 6 4
6 Raymond v Barneveld (7) Simon Whitlock 6 3
7 James Wade (6) Adam Rowe 6 1
8 Peter Wright (3) Paul Nicholson 6 2
 Laatste 8        
Pos  Player   Player   score
1 Phil Taylor (1) Kyle Anderson 8 3
2 Adrian Lewis (5) Gary Anderson (4) 7 8
3 Michael van Gerwen (2) Raymond v Barneveld (7) 8 4
4 James Wade (6) Peter Wright (3) 8 2
 Halve finale        
Pos  Player   Player   score
1 Phil Taylor (1) Gary Anderson (4)
2 Michael van Gerwen (2) James Wade (6)
error: © Prodarts Europe - the Netherlands