PDC

Kwartfinales PDC World Grand Prix; Mervyn King verslaat Thornton

Met nog 1 Nederlander, Michael van Gerwen, in de strijd om de PDc PartyPoker.com World Grand Prix titel werd vandaag om 20:00 uur Nederlandse tijd met deze vier wedstrijden begonnen. Op het menu als eerste Justin Pipe tegen Brendan Dolan de thuis favoriet zeker nu Taylor het podium heeft verlaten. Als tweede Wes Newton tegen Paul Nicholson en als derde match van de avond dan Michael tegen Andy Hamilton. Zal de jonge speler uit Boxtel, die gisteren nog wereldkampioen Adrian Lewis uitschakelde de halve finale halen tegen de taaie Hamilton? En als laatste de man die Taylor uitschakelde, Robert Thornton tegen Mervyn King.

Het kan een mooie avond worden en hieronder leest u kleine match impressies:

Robert Thornton – Mervyn King 0 -3

Met een break in de eerste leg komt Thornton 1-0 voor. Met de darts gaan de tweede en de derde leg en is de stand 2-1 voor Thornton. Maar King breekt terug en in de vijfde leg pakt hij het derde punt voor de eerste set.

Het gaat er donker uit zien voor Robert Thornton die geen antwoord heeft op het sterke spel van King die 0-2 voorkomt in de tweede set. Maar Thornton komt terug naar 1-2 een formaliteit want in de vierde leg pakt King de tweede set.

In de eerste leg van de derde set mist Robert dubbel 5 voor een 130 finish en een break. Dan scoort King zijn zevende leg op rij. In de tweede mist Mervyn 8 legs op de dubbel om te openen. Robert komt dan op 20 en vindt die dubbel met 3 darts voor 1-1.

In de derde leg van de derde set toch wat ‘lose darts’ van King  en krijgt Robert en break kans.  Maar als die ook begint te missen is Mervyn toch als eerste op een finish (52) die hij met 2 darts vindt voor 1-2. In de vierde King op 54 en Robert op 115. King  laat 20 staan en Robert tops. De beurt erna is het over en uit voor de man die Taylor versloeg. King met 0-3 door naar de halve finale.

Michael van Gerwen – Andy Hamilton 3 – 2

Twee legs tegen de darts in Hamilton begint maar Michael scoort als eerste om in de tweede weer terug gebroken te worden omdat hij tops niet vinden kan. Dan met de dart wordt het 1-2 voor Hamilton en gooit Michael de eerste 180 van de match in de vierde leg waarin hij terug komt en met een break in de vijfde wint van Gerwen de eerste set 1-0

In de tweede set is Hamilton de baas en komt 0-2 voor. Michael gaat niet gelijk van start waarmee  Andy het voordeel krijgt en benut. Met moeite haalt Michael de derde leg binnen, maar Andy begint de vierde, hij scoort echter niet. Michael goot een 160 opening. Michael mist teveel dubbels maar gelukkig voor hem gooit Hamilton 148 niet uit hij mist dubbel 14 en zo wordt het 2-2. Andy mist 170 op de bull en Michael krijgt 120 niet uit en dan pakt Hamilton zijn kans voor 1-1

Met een break komt Michael op 1-0 in de derde set en twee legs later is het 2-1. In de vierde leg Michael op 52 waarvoor hij 3 darts nodig heeft  2-1 setstand.

In de vierde set komt Hamilton met een break voor. Druk op Michael die toch bij blijft en we een vijfde leg nodig hebben voor de set overwinning. Met een 160 finish door Hamilton met Michael wachtend op dubbel 8 komen de heren gelijk 2-2

Spanning in de laatste set met beide spelers op 1-1 en Hamilton licht in het voordeel in de leg die hij begon. Hamilton mist dan 102 en gooit Michael 115 uit. Een break en dan heeft Michael het voordeel. Hij begint met 119, maar ook Hamilton scoort goed  en als Michael dan geen trippel vind t zet hij de deur open voor Andy. Maar dan moet je wel profiteren en zo komt Michael op 64 en Andy op 104. Michael laat  tops staan en Andy 48.  3 Matchdarts 4 Michael maken er 20 van en gaat Hamilton uit stand 2-2.

Michael op 23 Hamilton op 78, en Michael eerst die 2 dart nodig heeft voor de partij.

Justin Pipe – Brendan Dolan  1 – 3

Aangename sfeer in de zaal die op de hand van Dolan is. Onder luid gejuich pakt Brendan de eerste set, maar hiermee is Pipe nog niet van slag af en komt in de tweede set op gelijke hoogte. In de derde set 2 legs op rij voor Dolan met een break in de tweede. Maar Pipe breekt terug en begint dan zonder een dubbel te gooien, maar twee keer trippel 20. Dan realiseert hij dat er eerst en dubbel komen moet. De leg en daarmee de set gaat dus naar Dolan stand 1-2

In de derde set met de darts 1-0 voor Pipe. Maar daarna wint Dolan weer twee legs op rij. Pipe heeft toch hinder van het wat onsportieve publiek en dat kost hem mogelijk de derde leg. Pipe haalt zijn gram in de vierde en laat dat even duidelijk aan het publiek zien. Stand 2-2 in deze set. Maar het is niet genoeg want de toch sterk spelende Dolan wint de vijfde leg voor  een 1-3 overwinning.

Wes Newton – Paul Nicholson 3 – 2

De eerste twee legs gaan met de darts. Nicholson is de partij begonnen en zoals gebruikelijk heeft hij de zaal niet op zijn hand. Newton breekt in de derde en komt 2-1 voor. Maar ook Nicholson speelt geconcentreerd en breekt in de vierde terug en heeft dan het leg voordeel. Hij mist dan 32 voor een 132 finish met 2 maal bull. Daarna heeft Paul nog 5 darts nodig voor de eerste set  0-1

Een break en een 110 finish door Paul Nicholson zetten hem op 0-2 in deze set. En na een gemiste darts op dubbel 11 door Newton gaat de derde set met 3-0 naar Nicholson. Vijf legs op rij gewonnen door de Australiër terwijl bij Newton de vertwijfeling langzaam toeslaat.

Toch een goede start van Newton omdat Nicholson de dubbel niet snel vindt. Maar een leg verder komt Paul alweer langszij (1-1) en met een 117 komt Nicholson op 1-2.  Met de darts komt Wes gelijk, 2-2 en mag Paul proberen zijn leg te houden maar vindt de eerste dubbel niet, Newton wel en pakt op dubbel 4 de set voor 1-2 in sets.

In de vierde set mist Nicholson een 170 voor 0-1. Daarna kan Newton zijn leg houden voor 1-0. Met de darts komt Paul weer langszij maar met een 69 finish met twee darts komt  Newton 2-1 in deze set en wint ook de vierde leg  voor 2-2.

In de vijfde en laatste set heeft Nicholson zes darts voor een 90 finish maar komt niet uit en breekt Newton. Met 68 komt Newton op 2-0 en dichtbij de halve finale. Maar zonder dat Wes de dubbel vindt in de  derde leg komt Paul terug naar 2-1. Dan mist Paul de dart voor de leg en Wes voor de match. Paul en Wes missen daarna weer. Als Paul dan weer 3 darts mist treft Newton voor 3-1 en 3-2 in sets.

De sheet:

   Laatste 8        
Pos  Player   Player score  
1 Robert Thornton Mervyn King  0  3
2 Justin Pipe Brendan Dolan 1 3
3 Michael van Gerwen Andy Hamilton (7)  3  2
4 Wes Newton (6) Paul Nicholson 3 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands