WDF/BDO

Kwartfinales heren en halve finales dames vullen vandaag het Lakeside programma.

Zo langzamerhand wordt de spanning om te snijden. In totaal zijn er nog 12 spelers in de race om de prestigieuze titel van het Lakeside World Professional Darts Championship te veroveren waaronder nog twee Nederlandse deelnemers, Aileen de Graaf en Danny Noppert. Aileen wist, om de halve finale te bereiken, 10-voudig titelhoudster Trina Gulliver hiervoor te kloppen en gisterenavond in de slotwedstrijd zagen we een superieure Danny Noppert een glansrijke 4-0 overwinning halen op Richard Veenstra. Een stap dichterbij eeuwige roem, maar daarvoor moet toch nog wel het nodige worden gedaan.

Aileen de Graaf zal vanmiddag in de tweede partij van deze sessie toch flink aan de bak moeten tegen Lisa Ashton die zeker in de eerste wedstrijd heel veel indruk maakte. De dames blijven best of 3 sets spelen en in zo een kort format  zijn kleine foutjes veelal fataal.

Danny Noppert speelt de laatste wedstrijd van de avondsessie tegen titelverdediger Scott Waites. Waites kwam tegen Mark McGeeney met de schrik vrij na een 2-0 achterstand. Er liggen kansen voor Noppert zeker als hij de vorm van gisteren weer halen kan dan is een halve finale plaats zeker mogelijk.

Geert De Vos speelt de openingspartij van de middag tegen Darryl Fitton en misschien gaat De Vos voor nog meer Belgisch succes zorgen door de halve finale te halen. Geert staat dit toernooi stevig in zijn schoenen en weet goed met de druk om te gaan en in een best of 9 kun je soms goed herstellen als het even fout gaat.

Martin Adams en Jamie Hughes sluiten de middagsessie af. En misschien gonst het dan nog wel lang door als deze kraker voor de ‘Wolfie’ fans het gehoopte resultaat oplevert. Maar vlak Jmaie Hughes niet uit want die heeft laten zien dit toernooi op scherp te staan.

De laatste twee wedstrijden van de in totaal 6 vandaag zijn die van de Australische Corrine Hammond tegen Anastasia Dobromyslova gevolgd door BDO nummer 1, Glen Durrant tegen Litouwer Darius Labanauskas. Van beide partijen verwachten we toch dat de favorieten voor de overwinning, Anastasia en Glen dit zullen waar  maken, maar het is en blijft darts en dat speeltje zit nog steeds vol verrassingen.

De indeling voor vandaag met om 13:30 uur de eerste wedstrijd van de middagsessie en om 20:00 uur de eerste partij van de avondsessie. Voor een overzicht van waar de Lakeside is te volgen klik je hier

Vrijdagmiddag   13-jan    
Pos  Player   Player   score
1 Geert De Vos (Bel) Darryl Fitton (Eng)
2 Lisa Ashton (Eng) Aileen de Graaf (Ned)
3 Martin Adams (Eng) Jamie Hughes (Eng)
Vrijdagavond   13-jan    
Pos  Player   Player  score
1 Corrine Hammond (Aus) Anastasia Dobromyslova (Rus)
2 Glen Durrant (Eng) Darius Labanauskas (Lit)
3 Scott Waites (Eng) Danny Noppert (Ned)

 

Foto © David Gill – BDO Media 2017

error: © Prodarts Europe - the Netherlands