PDC

Kan Raymond van Barneveld uit de gevarenzone blijven?

Donderdagavond 10 maart wordt in de Motorpoint Arena Nottingham begonnen aan speelweek 6 van de Betway Premier League. Met dit toernooi nog vier te gaan voordat er twee spelers ( nummers 9 en 10 van de stand op 31 maart) moeten afvallen. Voor een aantal spelers dus zaak de nodige punten binnen te halen zoals voor Raymond van Barneveld die na zijn verlies vorige week naar de zevende plaats is gezakt met 1 punt meer dan Dave Chisnall en Michael Smith, respectievelijk 8 en 9 van deze competitie.

Maar Raymond treft vanavond in Nottingham een voor hem altijd lastige tegenstander, James Wade die vorige week nog afrekende met Dave Chisnall. Koploper, Michael van Gerwen speelt de laatste match van de avond tegen Chisnall en gezien de vorm waarin Michael steekt valt er weinig eer voor Chizzy te halen en zal hoogst waarschijnlijk wel op 3 punten blijven staan.

Misschien vallen er goede zaken te doen voor Michael Smith die vanavond tegen ‘stalgenoot’ Gary Anderson speelt in de openingspartij van de avond. Anderson speelt wisselvallig en kreeg onlangs nog klop van een onbekende speler tijdens het UK Open. Smith heeft zijn eerste overwinning geproefd en wie weet valt er voor hem wat te halen.

Peter Wright die vandaag zijn 46ste verjaardag viert kan zichzelf een mooi cadeau geven door in de derde partij van de avond Adrian Lewis te kloppen en zo op plaats 3 te blijven staan. Lewis staat met 1 punt minder dan Wright op plek 4 en kan bij een ruime overwinning stijgen naar plaats 3.

Hekkensluiter Robert Thornton ziet waarschijnlijk de donkere wolken al hangen want hij speelt vanavond tegen Phil Taylor. Taylor heeft van de vijf gespeelde wedstrijden er nu vier gewonnen en heeft de laatste weken laten zien weer de vorm weer aardig terug te hebben. Thornton, met 1 match minder gespeeld heeft slecht 1 partij gelijk gespeeld en 3 verloren en zal nu echt de punten moeten pakken anders zien we hem zeker niet meer terug bij de laatste 8

De indeling voor vanavond:

Week  06   Nottingham    
Pos  Player   Player  score
1 Michael Smith Gary Anderson
2 Peter Wright Adrian Lewis
3 Raymond v Barneveld James Wade
4 Robert Thornton Phil Taylor
5 Dave Chisnall Michael v Gerwen

 

Foto © PDC – Lawrence Lustig 2016

error: © Prodarts Europe - the Netherlands