WDF/BDO

Jeugdtoernooi Zuiderduin Masters krijgt internationaal deelnemersveld

Bij de komende editie van het Zuiderduin Masters toernooi voor de jeugd  niet alleen meer jeugdspelers van Nederlandse dartsbodem. In het ons toegezonden persbericht doet de organisatie een aankondiging dat ze grenzen gaan verleggen>

Jeugdtoernooi Zuiderduin Masters verlegd de grenzen

Nog geen 3 maanden na het allereerste officiële Zuiderduin Masters toernooi voor jeugdspelers hebben de organisatoren van de Zuiderduin Masters in overleg met de Nederlandse Darts Bond besloten de grenzen voor dit toernooi te verleggen.

Aan de eerste editie namen  zes Nederlandse jeugdtoppers mee. Vier van deze spelers werden op basis van hun prestaties aangewezen door de Nederlandse Darts Bond, de vijfde speler plaatste zich via de Champions League of Darts en de zesde speler kwam als winnaar van het MariFlex International Open jongenstoernooi binnen deze groep van zes spelers.

In het laatste geval was het puur toeval dat de winnaar van het MariFlex 2011 jeugdtoernooi een Nederlandse speler was. Het MariFlex International Open is namelijk toegankelijk voor spelers uit alle werelddelen en bij een volgende editie kan de winnaar dus ook uit een ander land komen.

Mede door dit gegeven en de aansluiting aan het grote Zuiderduin Masters toernooi, waaraan de beste 24 heren en 6 dames uit de wereldtop darts deelnemen, is in goed overleg besloten het jeugdtoernooi om te dopen in het Zuiderduin Masters Youth 2012. Aan deze editie zal ook een buitenlandse speler of buitenlandse spelers deelnemen, de exacte invulling zal in de komende periode worden besproken door de NDB en de Zuiderduin Masters organisatie.

Wat gelijk blijft is het aantal deelnemers aan het Zuiderduin Masters Youth 2012 toernooi, dat zijn en blijven er zes. En 1 speler plaats zich als winnaar van het MariFlex International Open jongenstoernooi,  en dat kan dan ook een speler uit België, Duitsland,  Engeland enzovoorts zijn. Het MariFlex International Open is ook opgenomen in de nieuwe internationale jeugdranking van de World Darts Federation

Ook via het juniorentoernooi van de Champions League of Darts plaats een speler zich voor het toernooi en de overige vier wildcards worden dan verdeeld over nationale en internationale spelers waarvoor binnenkort de NDB en Zuiderduin Masters Organisatie rond de tafel gaan om een verdeelsleutel te bepalen.

De eerste Zuiderduin Masters Youth 2012 staat gepland in het weekeinde van 7 tot en met  9 december en zal worden gehouden in hotel Zuiderduin, de hoofdsponsor, te Egmond aan Zee. De kaartverkoop is inmiddels gestart, meer weten kijk dan op http://www.zuiderduinmasters.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands