WDF/BDO

Jan Dekker naar halve finale na overwinning op 3-voudig wereldkampioen, Martin Adams

dekker_hf_lwp_2014_01Voor de tweede keer in zijn carrière heeft Jan Dekker de halve finale bereikt van het Lakeside World Professional Darts Championship. En op indrukwekkende wijze, hij klopte namelijk de drievoudig titelhouder, Martin Adams met 5-2 in sets. Adams die in de eerste wedstrijden van dit toernooi de aandacht trok door zijn goede spel werd in de kwartfinale overklast door Jan Dekker die met 3-0 in sets voor wist te komen. Heel even werd het billen knijpen toen Adams twee sets op rij wist te winnen maar de Drent bleef ijzig kalm en zelfverzekerd van zijn zaak en wist in de zesde set de zaak weer om te draaien en weet uiteindelijk de match met 5-2 binnen te halen.

Dekker komt in de halve finale uit tegen Alan Norris. Norris klopte in de slotpartij van de vrijdag de voor de titel getipte James Wilson met 5-2. Voor Norris is dit de allereerste keer dat hij de halve finale bereikt op Lakeisde. Zeker niet onverdiend want “Chuckie” Norris liet darts zien van de bovenste plank waar Wilson totaal geen antwoord op had.  De match tussen Jan Dekker staat gepland om 18:30 uur  na de finale dames.

De dames spelen vandaag en de halve finale en finale. Helaas geen Tamara Schuur in de halve finale want de Groningse verloor kansloos van de zeer sterk spelende Lisa Ashton. Ashton speelt in de halve finale tegen  Anastasia Dobromyslova die4 matchdarts overleefde in haar partij tegen Fallon Sherrock en uiteindelijk met 2-1 deze partij won. De 19-jarige Fallon was heel dichtbij regelrechte sensatie in de tweede set maar mocht helaas voor haar geen doel treffen.

Deta Hedman en de Deense Ann-Louise Peters openen de zaterdagmiddag met hun halve finale partij . Rond 14:30 uur spelen Robbie Green en Stephen Bunting de eerste halve finale heren.

Foto’s (C) Tiptoppics – Engeland

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands