WDF/BDO

Jacht op extra punten begonnen

Voor een aantal spelers zal het de komende weken flink reizen worden. Reizen naar de enkele internationale toernooien die er nog tot de peildatum voor deelname aan de Lakeside worden gespeeld. Tot 10 oktober hebben spelers nog de kans door het binnenhalen van extra punten zich binnen de zone te spelen om uitgenodigd te worden voor het toernooi der toernooien.

Na de Winmau is de balans op de BDO ranking zo dat Fabian Roosenbrand op een gedeeld 15de plaats staat. Ron Meulenkamp en Benito van de Pas staan nu op een gedeeld 21ste plaats. Binnen de zone natuurlijk al veel reeds geplaatste spelers dus er zal zo hier en daar wel een plek worden opgeschoven maar je wil natuurlijk zekerheid hebben.

Op het moment dat je vanuit de luie stoel afgaat wachten loop je de kans gepasseerd te worden door spelers net onder je. De verschillen zijn miniem zodat met 1 toernooi dat goed uitvalt voor je directe opponenten je aan de andere kant van de medaille terecht komt.

Vandaar dat Ron, Benito en Fabian in het weekeinde van 16 t/m 18 september naar Bridlington afreizen voor deelname aan het 37ste BDO British Open. Naast deze 3 spelers gaan ook nog Wesley Harms en Michel van Roon er naar toe. Wesley is al geplaatst voor Lakeside voor Michel zal het ervaring op doen zijn omdat hij niet in de top van de BDO ranking voorkomt.

Geen Nederlandse dames gezien op de deelnemerslijst of, maar dat is op de redactie niet bekend, is Stefanie Lück genaturaliseerd tot Nederlander. Deze Duitse topspeelster staat namelijk als Nederlandse deelnemer in het damestoernooi genoteerd.

Op de foto 1 van de spelers op jacht naar extra punten, Ron Meulenkamp die na het winnen van een startbewijs voor de Zuiderduin Masters in 2009 de smaak te pakken heeft gekregen (c) BMAP Doetinchem

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands