OVERIG NIEUWS

Hoofdprijs Oranjebar Super Ranking X voor Davy van der Zande

davy_oranjebarDe 16 finalisten van de Oranjebar Super Ranking X waren afgelopen dinsdag in Mariahout aanwezig om de strijd aan te gaan voor de titel en natuurlijk, niet onbelangrijk, de hoofdprijs. Door middel van een dubbel-KO toernooi zou een winnaar uit de bus komen en in hoog tempo werden de wedstrijden met een minimaal format van best of 7 afgewerkt. De man die het meest van het spelsysteem profiteerde was Wouter Vaes die na een eerder verloren partij doorstoomde tot de laatste vier waar het wachten was op wie zijn tegenstander zou worden. Davy van der Zande deed wat hij deze editie al zo vaak had gedaan en wist na o.a. afgerekend te hebben met Oswin Streden en Hermie van Orsouw zich direct te plaatsen voor de finale.

Vervolgens wist Wouter Vaes eerst met 5-4 te winnen van Oswin Streden om daarna met dezelfde cijfers, 5-4, af te rekenen met de als nummer 1 geplaatste Hermie van Orsouw en veroverde daarmee de andere finale plaats. In de finale was Davy van der Zande echter de sterkste. Davy liet het niet aankomen op een dubbele finale en maakte nooit de indruk dat hij van Wouter kon verliezen. Ondanks de goede tegenstand van Wouter moest hij met 3-5 de overwinning aan Davy van der Zande laten die hiermee  de 10e editie van de Oranjebar Super Ranking op zijn naam schrijft.

Uitslag van de finaledag:

1. Davy van der Zande (8×180)

2. Wouter Vaes (5×180)

3. Hermie van Orsouw

4. Oswin Streden

De eerste kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 11 wordt gespeeld op dinsdag 29 april 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands