OVERIG NIEUWS

Hermie van Orsouw wint laatste kwalificatie mogelijkheid

hermieOp de laatste kwalificatieavond van de Oranjebar Super ranking hadden diverse spelers zich gemeld om de laatste kans voor een startbewijs voor de finaledag te bemachtigen. Enkele spelers zoals  Dennis Gijsberts, Nico Thissen en Anneke Kuijten waren verplicht deel te nemen om aan het vooraf gestelde minimaal aantal deelnames te komen waarmee ze alsnog de kans hadden  voldoende punten te halen om bij de laatste 16 te komen.Na de groepsfase bleven Fred Burger, Gerard de Jong, Hermie van Orsouw, Nico Thissen, Mark Brouwers, Dennis Gijsberts, Anneke Kuijten en Oswin Streden over om de kwartfinales te spelen. In de wedstrijden van de kwartfinales werd er op het scherpst van de snede gespeeld en kon zelfs een 145 finish van Fred Burger niet voorkomen dat hij werd uitgeschakeld.

In de halve finales met Nico, Mark, Hermie en Anneke ging het niveau opnieuw omhoog en werd de spanning bijna ondragelijk. Eerst was het “Terminator” Hermie van Orsouw die Mark Brouwers met 4-0 een verpletterende nederlaag toediende waarmee hij zijn leidende positie in het tussenklassement veiligstelde. Vervolgens ging het dak eraf in de wedstrijd tussen Anneke Kuijten en Nico Thissen. Beide spelers kenden geen beurt zonder triples en slechts omdat Anneke deze keer haar dubbels wel direct wist te benutten trok de Brabantse Leeuwin de overwinning naar zich toe. Ondanks dat Nico zeer sterk scoorde (hij gooide 7 van de in totaal 17 maximum scores deze avond) moest de man uit Venray een 3-4 nederlaag incasseren.

De finale tussen Hermie en Anneke moest de beslissing brengen over de winnaar van de laatste kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking X. Hermie ging in de finale onverdroten voort met hetgeen dat hij de hele avond al had laten zien. Goede scores en mooie finishes waaronder een 161 finish, de hoogste van de avond. Anneke bood wel tegenstand maar kon het niveau van de halve finale niet bereiken zodat de man uit Ossmet een 1-5 overwinning aantoonde dat hij de terechte nummer 1 positie van de tussenstand bezet.

Inmiddels zijn de 16 voor de finaledag gekwalificeerde spelers bekend;

Hermie van Orsouw                    Dennis Gijsberts

Fred Burger                               Thijs van Stiphout

Oswin Streden                           Erwin Jansen

Ardy Slegers                              Anneke Kuijten

Davy van der Zande                Nico Thissen

Gerard de Jong                          Roland Stokmans

Johnny Vos                                Gabrielle Kweens

Peter van den Broek                Wouter Vaes

Zij zullen door de organisatie worden uitgenodigd voor deelname aan de finale op 22 april waar direct na het toernooi het prijzengeld uitgekeerd zal worden.

De eerste kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 11 wordt gespeeld op dinsdag 29 april 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur

error: © Prodarts Europe - the Netherlands