PDC

Hamilton en Lewis na bloedstollende halve finales door

Het nieuwe jaar is gisteren goed begonnen. Twee werkelijk bloedstollende halve finales  in het PDC WK waren daar debet aan. Het begon al vroeg op de avond als Andy Hamilton en Simon Whitlock aan hun halve finale beginnen. Andy, die het hele toernooi al fenomenaal darts heeft laten zien en ook sterk begon aan deze halve finale tegen Simon Whitlock met een 3-0 eerste set winst en  stond 3 sets later met 3-1 voor op the Wizard. Moeizaam had Simon de tweede set met 3-2 kunnen winnen om in de volgende twee slechts 1 leg mee te krijgen.

Zou de eerste klap weer een daalder waard zijn en stevende the Hammer af op zijn eerste WK finale? Simon had daar duidelijk een mening over, nee! en startte een geweldige inhaalrace en won 4 sets op rij ( 0-3 ; 2-3; 0-3; 0-3 ) Van 3-1 achter 5-3 voor en nog 1 set verwijderd van de finale en gezien de spel van Andy in de afgelopen 4 sets niet ondenkbaar.

Wonder boven wonder wist Hamilton de draad weer op te pakken en nu kwam hij met 3-2 en 3-1 weer langszij om in de 11de en laatste set na een 2-2 gelijke stand in de tie break de eerste 2 legs op rij te winnen voor een plaats in de finale.

De tweede halve finale van de avond tussen Adrian Lewis en James Wade werd een ‘stormachtige’ match. Na twee sets ( gewonnen door Wade ) werd de partij stilgelegd omdat het te hard tochtte op het podium. Beide spelers wilde zo niet verder spelen en het duurde even voordat dit euvel was verholpen. Het publiek werd ongeduldig en nadat de spelers na ongeveer 20 minuten weer verder speelden kreeg Lewis de zwarte piet toegespeeld en keerde zich geheel onterecht tegen the Jackpot.

Lewis haalde even zijn gram door gelijk de derde set te winnen en tot 2-1 terug te komen. Toch was goed te zien dat Lewis nog teveel met het incident en het publiek bezig was en dat kwam zijn spel niet ten goede. Steeds donkerder werden de wolken boven Lewis zijn hoofd en leek uitschakeling onontwendbaar. Wade stond na zes sets 5-1 voor en aan het spel van Lewis maakte je op dat hij het al opgegeven had.

Ook toen het in de zevende set 5-2 werd kreeg je niet het idee dat Adrian het tegen Wade zou redden. Maar the Machine had toch meer druk dan verwacht en zo begon deze meer en meer te haperen. Lewis voelde ditaan en beurt voor beurt groeide hij weer in de match en wist naar 5-5 terug te komen. In die opmars van Lewis kreeg James in de 8ste set 1 matchdarts die zijn doel niet vond.

Na 10 sets dus 5-5 in stand met als kanttekening dat Lewis de laatste 2 sets met 3-0 had gewonnen. Wade had het letterlijk en figuurlijk niet meer ook in de beslissende set niet waarin hij nogmaals met 3-0 werd overklast door Lewis die op maandag 2 januari zijn titel gaat verdedigen tegen Hamilton.

Uitslagen

Andy Hamilton – Simon Whitlock 6 – 5

Adrian Lewis – James Wade 6 – 5

Foto’s bij dit verhaal (C) Lawrence Lustig – PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands