PDC

Tweede WK titel op rij voor Adrian Lewis

Gisteren heeft Jackpot, Adrian Lewis, voor de tweede keer oprij de Ladbrokes World Darts Championship titel gewonnen door een 7-3 overwinning op the Hammer, Andy Hamilton. Adrian is de derde dartsspeler die er in geslaagd is om na het winnen van zijn allereerste titel deze direct het jaar erna te prolongeren. Eerder deden dit Eric Bristow en Raymond van Barneveld. Na de twee halve finales van zondag werd er natuurlijk op vuurwerk gerekend, maar helaas de finale bereikte niet het niveau van de dag ervoor.

Hamilton begon sterk en wilde net als in alle andere partijen gelijk de eerste klap uitdelen. Maar Lewis liet zich niet van de wijs brengen en wist alsnog de eerste set met 3-2 te winnen. Vanaf dat moment liep Hamilton steeds achter de feiten aan ondanks het sterke spel dat hij liet zien in iedere set dat hij terug wist te komen. Met 3-1 voor Hamilton werd het 1-1 en in de derde set nadat Andy de eerste leg gewonnen had mist Adrian een 9 darter door een ruime misser op dubbel 12.

Wel wint hij de set, maar Hamilton komt in de vierde met 3-1 weer langszij. In set vijf en zes wordt het verschil door Lewis gemaakt en vanaf dat moment sluipt er beetje bij beetje een stukje onzekerheid in het spel van the Hammer. Bij lange na wordt het niveau zoals in de voorgaande wedstrijden van Hamilton niet meer gehaald. Alleen in set 7 nog een opleving als die met 3-0 wordt gewonnen, maar de darter uit Stoke on Trent ruikt de overwinning.

Set 8, 9 en 10 zijn wederom voor Lewis ( 1-3, 2-3 en 2-3 ) en daarmee komt de eindstand op 3-7 voor Lewis die met deze overwinning een cheque van £ 200.000 opstrijkt. Voor Hamilton is de schrale troostprijs een cheque van £ 100.000 een prijs waar hij toch nog heel gelukkig was.

Wedtsrijdstatistieken:

Andy Hamilton 3  –  7 Adrian Lewis
  51 100 59  
  26 100+ 19  
  7 180 11  
  30.28 dartgem 31.02  

 

Foto’s bij dit verhaal (c) Lawrence Lustig – PDC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands