WDF/BDO

Halve finales Winmau World Masters bekend

De kwartfinales zijn gespeeld en niet in de lijn van dit toernooi waren er opnieuw grote verrassingen. In de eerste partij deed Stephen Bunting wat van hem werd verwacht en klopte Welshman, Jim Williams met 3-1. Voor Nederland zette Wesey Harms een mooie prestatie neer door de oud Lakeside World Pro runner up, Phil Nixon met 3-0 in sets te kloppen. Bijna, echt bijna zorgde Thomas Junghans uit Zwisterland voor sensatie. Hij speelde tegen Tony O’Shea en ging in die partij jammerlijk onderuit door het vele missen op cruciale dubbels. Als laatste partij twee nieuwe namen, Paul Brown tegen James Wilson.

Ook een mooie wedstrijd waarvan hieronder een kort verslag.

Met een break komt James Wilson op 0-1 en ook in de tweede leg kan Paul Brown  niet mee met de scores van Brown en komt zo 0-2 achter en heeft Wilson de eerste set binnen.  Maar Paul Brown is in de tweede set al een beetje over de zenuwen heen en komt met een goede leg op 1-0 met een break terug. Paul weet dan zijn eigen leg te houden en komt gelijk in sets 1-1

Wilson mist 126 voor de eerste leg, maar Brown stuntelt op 64 en zo krijgt Wilson nog een kans op dubbel 3 voor een break en 0-1. Paul breekt terug met een 122 finish  en zal de derde leg uitmaken wie het setpunt krijgt. Met 1 darts voor tops wordt die overtuigend door Paul Brown gewonnen die hiermee op 2-1 in sets komt en je gaat afvragen of het met Wilson nog wel goed gaat komen.

In de eerste leg van de vierde set nog niet want ook die is voor Brown. Wilson kan zich in de race houden door 48 uit te gooien en is opnieuw de laatste leg beslissend voor de set. In die derde leg gooit Wilson 148 uit voor 2-2  en is er dus nog niets beslist.

De eerste leg van de vijfde set gaat in een 11 darter naar Paul Brown. Paul komt op 36 en Wilson legt aan voor 110 waar maar 12 punten vanaf gaan. Twee darts op dubbel 18 zijn voor Paul Brown genoeg voor een plek in de halve finale.

En zo ziet het schema er nu uit;

   Laatste 8        
Pos  Player   Player score  
1 Stephen Bunting  – Eng Jim Williams – Wales 3 1
2 Phil Nixon – Eng WESLEY HARMS  0 3
3 Thomas Junghans – Zwits Tony O’Shea – Eng 1 3
4 Paul Brown – Eng James Wilson – Eng 3 2
           
   Halve finale        
Pos  Player   Player score  
1 Stephen Bunting  – Eng WESLEY HARMS     
2 Tony O’Shea – Eng Paul Brown – Eng    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands