WDF/BDO

Eerste finalist Winmau World Masters 2012 Stephen Bunting

Geen Nederlands succes meer te verwachten bij de editie van de Winmau World Masters 2012. In een beetje ongelukkig verlopen finale heeft de enige overgebleven Nederlandse troef, Wesley Harms het niet gered tegen Stephen Bunting. Wesley raakte gedurende de wedstrijd uit zijn doen door een foute handeling van de referee, maar ook de wisselende scores en het missen van dubbels waren debet aan de nederlaag. En met de overwinning was Bunting blij, super blij zoals hij voor de camera verklaarde.

De match ging over best of 9 sets en hieronder een kort verslag:

Stephen Bunting – Wesley Harms 5 – 3

Wesley wordt in de eerste leg van de set gebroken door Bunting die als een raket van start ging. De scores van Wesley zijn nog niet bijzonder en scoort per beurt 21 punten minder dan Bunting. En als je dan  ook verzaakt om 76 uit te gooien en tops laat staan waar ook Bunting op staat geef je de leg uithanden. Bunting vindt de finish met 3 darts en staat 1-0 in sets voor.

De tweede leg nog steeds niet de vorm bij Wesley en Bunting staat al weer klaar voor een finish waar hij zes darts voor heeft. Hij vindt de dubbel niet en met een 120 finish komt Wesley op 0-1 met een break. Een voorsprong van Wesley wordt met de eerste 180 door Stephen omgezet in een 76 finish met Wesley op 148. En met Bunting op scherp gaat deze uit en staat het 1-1. Een magere 30 score in de tweede beurt van de derde leg  zet ook geen zoden aan de dijk voor Wesley. Maar ondanks een 140 en 137 krijgt Harms geen dubbel kans en wordt het 2-0 met 1 dart op tops.

Gaat Wesley terugkomen hij begint de eerste leg goed met 3 maal 140 en laat daarna van de 81 32 staan. Daar heeft hij zes darts voor, maar twee is genoeg. In de tweede leg komt Stephen op 170 en Wesley op 183. Na die beurt gaat Bunting voor 72 en vindt die ook en staan de heren weer gelijk.

Het gaat niet lekker in de derde leg waarin Wesley ondermeer een 39 score heeft. Maar ook Bunting voelt de druk en met Stephen op 16 moet Wesley tops uitgooien . Hij vindt de dubbel in dubbel 16 en met 2-1 in sets is hij terug in de race.

In de vierde set wint Bunting de eerste leg. Na 12 darts komt Wesley op 84 en Stephen op tops. Harms krijgt 84 niet uit hij mist 22 en dan heeft Stephen  2 darts nodig voor de set. Stand 3-1 Gemiddelden Stephen Bunting 30.92 – Wesley Harms 29.45

Na de break.

Met de darts wint Wesley de eerste leg  en gooit zijn eerste 180 van de partij in de volgende. Is Wesley eindelijk bij de les? Maar met een 180  komt Bunting als eerste op een dubbel maar Wesley pakt de set en komt terug naar 3-2. Pas met de zesde dart vind Stephen de dubbel voor 1-0 in set zes. Een nodige en fraaie 121 finish zet Wesley weer naast Stephen. Maar dan loopt de derde leg weer niet soepel en gaat Bunting naar een 4-2 voorsprong.

Twee legs darts mis voor Bunting , dat was een break kans. Wesley maakt 0-1 en een 116 in de tweede voor een break tegen zet Harms op 1 set achter Bunting. Stand 4-3

Een 177 van Wesley is niet genoeg voor de eerste leg in set 8, die gaat naar Bunting 1-0. In de tweede leg van set 8 valt dan het doek voor Wesley. Bunting vindt met twee darts dubbel 8 en gaat zijn allereerste grote finale spelen

Gemiddelden Bunting 31.55 – Harms 29.76

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands