WDF/BDO

Geert De Vos bereikt voor het eerst kwartfinale op Lakeside

Lakeside World Pro Champion 2015, Scott Mitchell is klaar op Lakeside. Geert De Vos wist in zes sets te winnen van de Engelsman die hem in het jaar dat hij kampioen werd in dezelfde ronde met 4-2 wist te kloppen. Een spannende wedstrijd met in de derde set even de twijfel of het met Geert niet weer dezelfde kant op zou gaan. Bij een 1-1 set stand kon Geert tegen de darts in de derde set pakken maar miste toen 5 set darts en ging de set alsnog met 3-2 naar Mitchell.

Geert bleef echter rustig bleef sterk spelen met onder andere een paar 11 darts legs en kwam in set 4 met 3-1 terug naar 2-2 en met een white wash in set 5 werd het 3-2 voor De Vos die daarna in set 6 de klus afmaakte. Bijna maakte Mitchell nog 2-2 in die laatste set maar vond de dubbel niet en kon Geert met 2 darts voor 20 de winst binnenhalen.

Voor het eerst sinds 2003 staat er weer een Belgische speler in de kwartfinale. Tegenstander in die ronde wordt of Darryl Fitton of Pip Blackwell die in de avondsessie hun partij spelen.

 

Foto © David Gill – BDO Media 2017

error: © Prodarts Europe - the Netherlands