WDF/BDO

De spanning wordt langzaam opgevoerd

Vandaag de vijfde dag van het Lakeside World Professional Darts Championship in the home of world darts the Lakeside. Er resteert nog 1 wedstrijd van de eerste ronde van het damestoernooi, die van Corrine Hammond uit Australië tegen de Canadese Patricia Farrell die als tweede wedstrijd van de middagsessie staat gepland en verder beginnen vandaag de wedstrijden tweede ronde herentoernooi. Langzaam aan stijgt de spanning op Lakeside, 16 spelers een stap dichter bij de kroning tot Lakeside World Pro Champion met onder deze 16 spelers nog twee Nederlanders, Danny Noppert en Richard Veenstra.

Helaas voor deze twee zal er 1 afvallen omdat ze elkaar treffen in deze ronde. Ook nog een Belgische vertegenwoordiger, Geert De Vos, die indruk maakte tijdens zijn eerste partij. Geert speelt vanmiddag de openingspartij tegen voormalig Lakeside World Pro Scott Mitchell en dit beloofd een mooie en spannende partij te worden.

De laatste partij van de middag gaat tussen Canadees Jeff Smith en Martin Adams. Smith steekt in topvorm en het zal een loodzware opgave worden voor Wolfie om in een best of 7 stand te houden.

Een bijna geheel Engelse avondsessie want van de zes spelers die moeten spelen zijn er 5 Engels en 1 komt uit Wales.  Dazzler Darryl Fitton mag de avond openen tegen Pip Blackwell die Dean Reynolds, getipt als kanshebber op de titel, wist te kloppen. Daarna opnieuw een treffen tussen Jim Williams en Jamie Hughes en van deze partij wordt toch ook vuurwerk verwacht.

Paul Hogan sluit de avond tegen de nummer 1 van de BDO ranglijst Glen Durrant de grote favoriet voor de titel en Durrant zal naar verwachting deze partij wel eens met ruime cijfers kunnen winnen.

Alle partijen van de heren worden gespeeld over best of 7 legs best of 5 legs met in de laatste set bij 2-2 die tie -break rule en als de stand na 10 gespeelde legs nog gelijk is dan is de elfde leg de sudden death leg.  De dames spelen nog een best of 3 sets best of 5 legs.

De middagwedstrijden beginnen om 13:30 uur Nederlandse tijd en de avond partijen starten om 20:00 uur. Klik hier voor een overzicht van de streams en live uitzendingen van het toernooi

De indeling voor vandaag:

Woensdagmiddag   11-jan    
Pos  Player   Player   score
1 Geert De Vos (Bel) Scott Mitchell (Eng)
2 Corrine Hammond (Aus) Patricia Farrell (Can)
3 Jeff Smith (Can) Martin Adams (Eng)
Woensdagavond   11-jan    
Pos  Player   Player   score
1 Darryl Fitton (Eng) Pip Blackwell (Eng)
2 Jim Wiliams (Wal) Jamie Hughes (Eng)
3 Paul Hogan (Eng) Glen Durrant (Eng)

 

Foto © David Gill – BDO Media 2017

error: © Prodarts Europe - the Netherlands