PDC

Gary Anderson prolongeert WK titel

In een bijna gelijk opgaande strijd is het Gary Anderson gelukt voor de tweede keer op rij de titel van het William Hill World Darts Championship te bemachtigen. De spetters vlogen af van deze finale tussen tweevoudig titelhouder Adrian Lewis en titelverdediger Gary Anderson en eindige na 12 gespeelde sets in een 7-5 eindstand. Het werd een spelletje stuivertje wisselen want nadat eerst Lewis de eerste set met 3-1 won ging de tweede met 3-0 naar Anderson.

Ook set 3 werd door Anderson gewonnen maar daarna was het de beurt aan Lewis om twee sets op rij te winnen voor een 3-2 voorsprong. Nog geen touw aan vast te knopen wie je als winnaar kon aanwijzen want alles lag heel dichtbij elkaar.

Dan drie sterk gespeelde sets door Anderson die uitloopt naar 5-3 voor.  Lewis slaat in sets 9 terug met een 3-0 overwinning waarmee hij de achterstand naar 1 set terug brengt. Set 8, 9, 10 en 11 eindigen alle 4 in 3-0  en de laatste was voor Lewis die naar 6-5 terugkomt.

Ook in set 12 weer hoogstaand darts met een 17de en 18de 180 voor Lewis en een break en een 1-0 voorsprong in deze set. De 19de 180 voor Lewis in de volgende leg was niet voldoende want Anderson brak terug met een 64 finish en gooide vervolgens 170 uit voor een 2-1 voorsprong. Anderson kreeg vleugels in de vierde leg waarin hij dubbel 12 vond voor opnieuw een PDC wereldtitel.

Gemiddelden; Anderson 99.26  en een uitgooi percentage van 43%  – Lewis 100.23  en een uitgooi percentage van 38%

Direct na afloop werden ook de namen bekend gemaakt van de spelers die aan Premier League 2016 meedoen, dit zijn: