WDF/BDO

Dag twee van de Lakeside World Pro het totale overzicht

Dag twee van het Lakeside World Professional Darts Championship in het Engelse Frimley Green begon met een ‘narrow escape’ voor titelverdediger Scott Mitchell die een geduchte tegenstander had aan de Nieuw Zeelander Craig Caldwell die gisteren via winst in de voorronde op Alan Soutar in de eerste ronde was beland. Pas in de allerlaatste set wist door zijn routine het verschil te maken en de winst naar zich toe te trekken. Daarna opnieuw een spannende wedstrijd tussen de Zweed Peter Sajwani en Engelsman Sam Hewson die op het allerlaatste moment werd opgeroepen voor deelname.

Hewson  was de vervanger voor de geschorste Vladimir Andersen en begon niet al te best aan zijn tweede optreden op het wereldpodium. Hij kwam 2-0 achter maar wist toch weer langszij te komen. Maar in de vijfde en laatste set kon Sajwani toch het verschil maken en bereikte hij de tweede ronde.

Sensatie in de derde partij tussen Fallon Sherrock en Ann Louise Peters. Peters won de set maar moest toch toestaan dat er een derde en beslissende set werd gespeeld. In die derde set geen tie break maar een sudden death vijfde en laatste leg die verrassend door Ann Louise werd gewonnen en daarmee de grote kanshebster op de titel uitsschakelde.

In de laatste partij de terugkeer van the Count Ted Hankey op dit podium. Hij speelde tegen de Canadees David Cameron die wel aardig partij bood maar door de ervaren Hankey met 3-0 werd geklopt.

De Griek Kostas Pantelidis bereikte de eerste ronde door de tie break te winnen van een wedstrijd waarin beide spelers elkaar niet veel toegaven. Pas in de 8ste leg van de laatste set maakte de Griek de 2 legs verschil en is nu de tegenstander van Geert De Vos in de eerste ronde.

In de damespartij  tussen Trina Gulliver kroop Trina door het oog van de naald na een 1-0 achterstand op Dee Bateman. Ze kwam terug in set 2 en wist de vijfde en laatste leg in de derde set te pakken.

Litouwer Darius Labanauskas had niet de vorm van de afgelopen periode tegen de Japanner Seigo Asada. Misschien de spanning voor de debuterende Labanauskas die met 3-1 niet de volgende ronde haalde. Dat de Japanner wel die daarvoor wel heel veel kansen nodig had en mag hopen op een betere wedstrijd tegen Wesley Harms zijn nieuwe tegenstander in de eerste ronde.

Ook Willem Mandigers zien we dit toernooi niet meer in actie. Ondanks zijn wervelende start met een maximum score kon hij de dubbel in de eerste leg niet vinden en dat is hem hoogst waarschijnlijk tussen de oren gaan zitten. De eerste set verloor hij met 3-0 van Scott Waites en in de tweede set kon hij 1 leg afsnoepen van Waites in vorm die uiteindelijk met 3-0 de partij won met een 32.02 gemiddelde. Willem Mandigers gooide 29.08