PDC

Finaledag European Championship – update Wright tegenstander van Mensur

Nog 3 ronden de te gaan en dan wordt bekend wie er vanavond tot Unibet European Championship kampioen wordt gekroond. Met in de kwartfinale in de tweede match al gelijk een Nederlandse kraker tussen Michael van Gerwen en Jelle Klaasen. In de match erna Mensur Suljovic tegen Phil Taylor en gezien de vorm van beiden verwacht men ook hier een spannend strijd.

De kwartfinales worden over best of 19 gespeeld en aansluitend de halve finale en finale over best of 21

Hieronder de uitslagen vanaf de laatste 8

 Laatste 8        
Pos  Player   Player  score
1 James Wilson James Wade 7 10
2 Michael van Gerwen Jelle Klaasen 10 3
3 Mensur Suljovic Phil Taylor 10 3
4 Kyle Anderson Peter Wright 5 10
 Halve finale        
Pos  Player Player  score
1 James Wade Michael van Gerwen
2 Mensur Suljovic Peter Wright
 Finale        
Pos  Player   Player  score
1

Korte match verslagen:

James Wilson – James Wade 7 – 10

Ondanks de vliegende start van James Wilson ( 2-0 ) voor werd de eerste break met een kleine voorsprong door Wilson bereikt ( 3-2 ). Na de break komt Wilson 4-2 voor maar een leg later is het weer 4-3 en door gemiste kansen op de dubbel maakt Wade 4-4.

Twee legs later met met een 161 finish leidt Wade met 6-4 bij de tweede break. Toch weet Wilson zich terug te vechten in de match en na 14 legs is de stand weer in evenwicht, 7-7. Daarna, eigenlijk een beetje in de lijn van de partij is het James Wade weer die de match dicteert en uiteindelijk met een 141 finish de match met 7-10 wint.

Michael van Gerwen – Jelle Klaasen  10 – 3

Een 3-2 voorsprong voor Michael bij de eerste break. Niet door sterk spel maar door gemiste kansen van Jelle. Ook na de break loopt het niet lekker bij Jelle en Michale begint op stoom te komen en loopt uit naar 6-2.

Dan eindelijk in leg 9 weer een punte voor Jelle na eerst een gemiste 116 finish maar met de tweede kands vindt hij dubbel 5. Het bleef bij de ene punt want de tweede break gaat in met 7-3 voor Michael. Gemiddelden na 10 legs Michael 105.13 – Jelle 100.31.

En als je dan de weinige kansen niet met beide handen aanpakt dan voel je de bui al hangen. En dat voeld Jelle ook die moedeloos werd van de ‘lose darts’ en gemiste dubbels zelfs 3 darts op dubbel 8 missen doel voor 9-4 en dan gooit Michael 56 uit voor de match.

Mensur Suljovic – Phil Taylor 10 – 3

Heeft de Oostenrijker, Mensur Suljovic, opnieuw de blakende vorm zoals we de afgelopen weken van hem zagen. Het lijkt er wel op want de eerste geeft een 4-1 stand aan voor Mensur die na de break vrolijk verder gaat en zijn voorsprong naar 6-1 vergroot. Pas in de achtste leg weer een punt voor Taylor die dan op 6-2 komt.

Maar bij de tweede break is de stand al 8-2 voor Suljovic. Leg 11 is ook voor Suljovic die daarmee op 9-2 komt. Nog 1 leg voor de partij die echter niet in leg 12 komt want die is voor Taylor voor 9-3. In leg 13 mist Taylor 170 op de bull en gaat Suljovic voor tops die met 1 dart gevonden wordt en Taylor uitgeschakeld is.

Kyle Anderson – Peter Wright 5 – 10

Kyle Anderson nam een voorsprong in de match tegen Peter Wright maar bij de eerste break stond hij 3-2 achter. Na de break loopt Wright naar 5-2 uit en als Kyle dan een kans op 5-3 mist door dubbel 16 niet te vinden voor een 102 finish wordt het 6-2.

De tweede break gaat in bij 7-3 eerst scoorde Anderson 6-3 en vervolgens Wright 7-3. Na de break leek het beter te gaan voor Kyle die naar 7-4 terug kwam. Wright pakte leg 12 voor 8-4 en met de darts maakte Kyle 8-5. In leg 14 kreeg Wright alle tijd om de dubbel te vinden. Hij had er dan ook 7 pijlen voor nodig om de halve finale te bereiken

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands