PDC

European Championships: Wright, Suljovic, Anderson & Wilson eerste kwartfinalisten

Kyle Anderson heeft zich ten kosten van James Richardson weten te plaatsen voor de kwartfinales van de European Championships 2016. Kyle kwam gedurende de wedstrijd geen enkel moment in de problemen, nog voor de pauze nam Anderson een voorsprong van 4-1 en deze voorsprong gaf hij niet meer uithanden.

De als 2e geplaatste Mensur Suljovic moest het opnemen tegen Ian White. Suljovic gaat voortvarend van start en lijkt op een simpele overwinning af te streven, maar niets is wat het lijkt.  Ian White toont veerkracht en weet zich terug te vechten in de wedstrijd na een achterstand van 3-8 komt Ian terug naar 7-8.  Uiteindelijk moet er een alles beslissende leg aan te pas komen om te bepalen wie als winnaar van het podium afstapt. Het is Suljovic die toch aan het langste eind trekt en zich zo plaatst voor de kwartfinales.

De 3e wedstrijd van deze middag sessie werd gespeeld tussen Peter Wright en Spanjaard Cristo Reyes. Wright gaat meteen goed uit de start blokken want in de 3e leg mist hij op een haar na dubbel 12 en een negen darter. Daarna gaan beide heren gelijkwaardig op, bij een stand van 3-3 weet Wright een 116 finish te noteren waardoor hij op een 4-3 voorsprong komt. Het is Wright die uiteindelijk weet uit te lopen naar 8-5. Cristo komt nog wel terug tot 8-6, maar daarna lijkt het verzet van Reyes wel gebroken Wright komt op een 9-6 voorsprong en een plek in de kwartfinales is binnen als hij ook zijn 10e leg weet te winnen, zo zien we Wright dus morgen middag terug in Hasselt.

Als laatste wedstrijd voor deze middag stonden 2 oudgediende op het podium. James Wilson en Mervyn King namen het tegen elkaar op. Het werd geen hoogstaande wedstrijd maar wel een leuke wedstrijd, want beide heren gaan gelijk op en met een tussen stand van 4-4 is er nog helemaal niets te zeggen wie hier als winnaar van het podium zal afstappen, want bij de 2e break van de wedstrijd gaan beide heren rusten met een 5-5 tussenstand.
Beide heren geven elkaar werkelijk 0,0% ruimte met een tussenstand van 7-7 blijft het een aantrekkelijke wedstrijd. Het lijkt wel alsof beide heren besloten hebben dat ze tot het gaatje gaan want een alles en beslissende leg moet eraan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. Uiteindelijk word het James Wilson die de kwartfinales haalt met een 10-9 overwinning op King.

Kyle Anderson – James Richardson 10-4
Mensur Suljovic – Ian White 10-9
Peter Wright – Cristo Reyes  10-7
James Wilson v Mervyn King 10-9

error: © Prodarts Europe - the Netherlands