JEUGDCORNER

Dutch Open Jeugd; Jij kan er bij zijn!!

Ingezonden door de Nederlands Darts Bond: Beste jeugdbegeleider, dartsliefhebber,

Zondag 5 februari is het dan zover: de Dutch Open jeugd gaat plaatsvinden in NH Conference Centre te Veldhoven!
Ook dit jaar is het jeugdtoernooi geïntegreerd in het grote toernooi waar alle internationale topspelers van de BDO/WDF/NDB aanwezig zullen zijn. Speciaal voor de jeugd hebben we een meet and greet georganiseerd met Lakeside helden Christian Kist en de Russische Anastasia Dobromyslova.

Voor het eerst in de geschiedenis heeft de World Dart Federation een WDF jeugdranking gelanceerd waar de Dutch Open Youth uiteraard onderdeel van uitmaakt. Het jeugdtoernooi belooft opnieuw spectaculair te worden. Bij de jeugd wordt er gestreden in drie categorieën, namelijk aspiranten (t/m 13 jaar), meisjes (t/m 17 jaar), en junioren (14 t/m 17 jaar). De leeftijd op de speeldatum is bepalend voor de betreffende categorie. De jeugdspelers die de finale halen in de drie verschillende categorieën wordt een unieke ervaring geboden: zij spelen hun finalewedstrijd op het podium!
De winnaars van de Dutch Open jeugd (eerste, tweede en derde plaatsen) ontvangen prachtige cadeaus (geen geldbedrag) en zullen gehuldigd worden op het grote podium van de Dutch Open door dartslegende Bobby George. Daarnaast ontvangen de winnaars van het junioren- en meisjestoernooi een ticket voor de Winmau World Masters 2012.

Het jeugdtoernooi wordt gespeeld zoals ook de NDB Jeugd Rankings worden gespeeld. In eerste instantie betekent dit het knock-out systeem, maar hiervan kan worden afgeweken bij minder dan 33 deelnemers. Er wordt dan gespeeld volgens een poulesysteem in poules van maximaal 6 spelers, best of 3 legs. De nummers 1 en 2 uit de poules zullen zich kwalificeren voor de knock-out fase, waar de wedstrijden worden afgewerkt in een best of 5 legs. LET OP: in tegenstelling tot de NDB Rankings wordt er in de Dutch Open Youth per definitie géén verliezersronde gespeeld.

Inschrijving: Jeugdleden die mee willen doen aan het toernooi kunnen zich op de dag zelf van 09.00 uur tot 9.45 uur inschrijven (inschrijfgeld is € 5,-). Lidmaatschap is niet vereist! Voor deelnemers aan de Dutch Open Youth geldt dat zij één begeleider gratis mee naar binnen mogen nemen. Verder hebben kinderen t/m 12 jaar ook vrij toegang. Overige belangstellenden dienen een toegangskaartje te kopen aan de kassa.

Wij hopen u te mogen begroeten tijdens de Dutch Open!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands