WDF/BDO

34ste editie van Dutch Open tien jaar na darts geschiedenis

Vandaag start in de Koningshof te Veldhoven de 34ste editie van het Dutch Open. Het grootste dartsevenement ter wereld en tevens ook het ultieme dartsfeest van Nederland. Vanaf vrijdag 3 februari tot en met zondag 5 februari zijn duizenden dartsspelers en liefhebbers in Veldhoven te vinden voor deelname of mee beleven van dit schitterende darts evenement. Gestart wordt met het dames en heren koppel en op zaterdag gaan de single toernooien van start met op zondag de beste 128 van de singles en het Dutch Open jeugdtoernooi ( hierover meer in de jeugdcorner).

Shaun Greatbatch verloot shirt tijdens Dutch Open voor stichting KiKa! 

Op uitnodiging van de Nederlandse Darts Bond is Shaun Greatbatch naarVeldhoven gekomen en maakt zich klaar voor deelname aan de  34e editie van de Dutch Open Darts. Het is een hele bijzondere editie voor deze dartslegende: het is exact 10 jaar geleden dat Greatbatch, op de Dutch Open, de allereerste 9-darter ooit gooide die live op TV werd uitgezonden. Als dank voor de uitnodiging stelt Greatbatch het shirt dat hij toen droeg beschikbaar voor de stichting KiKa. In 2008 werd bij Greatbatch kanker geconstateerd. 

Iedereen kan tot zaterdagmiddag 4 februari 2012 16.00 uur een bod doen door een e-mail te sturen naar dutchopen@ndbdarts.nl. Deze e-mail moet voorzien zijn van naam, bod en telefoonnummer waarop je zaterdag en zondag bereikbaar bent.

Bieden kan uiteraard ook bij de KiKa stand tijdens de Dutch Open. De hoogste bieder kan het shirt zondag 5 februari 2012 persoonlijk bij Greatbatch afhalen in NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven en krijgt tevens twee VIP kaarten voor de finaledag.

Op de foto uit het archief van Prodarts Europe zien we Shaun Greatbatch kort na zijn herstel van zijn ziekte op Lakeside waar hem een hart onder de riem werd gestoken voor zijn moedige vechten tegen deze vreselijke ziekte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands