PDC

Dubai Duty Free Masters finale dag: Update van Gerwen tegen Taylor

taylor_aberdeen_01

Op het nippertje heeft Michael van Gerwen de halve finale tegen Adrian Lewis naar zijn hand kunnen zetten. Michael kon het bord niet goed vinden. De ferme bries was daar onderdeel van terwijl Lewis zich als een vis in het water voelde en al snel een 4-1 voorsprong kon nemen. Ook bij de tweede break na 10 gespeelde legs stond Lewis nog voor (6-4) maar toch zag je bij vlagen het goede spel van Michael naar voren komen.

De tweede pauze deed Michael goed en na twee legs na die break stond hij naast Lewis, 6-6. De vier volgende legs hielden de mannen de stand gelijk maar in leg 17 kon Michael dan eindelijk een break forceren en met de darts in de volgende leg kwam hij twee legs voor (10-8) Nog 1 leg en de finale was voor de derde keer bereikt.

Leg 19 werd echter door Lewis gewonnen maar in leg 20 werd de verlossende dart door van Gerwen in de dubbel geworpen en kan hij zich opmaken voor een mogelijke derde titel.

Taylor bereikt finale

Ondanks de flinke bries op het podium kon Taylor de goede lijn van gisteren in de eerste ronde doorzetten tegen regerend wereldkampioen en Betway Premier League kampioen Gary Anderson. Taylor domineerde de hele wedstrijd en verloor slechts 3 legs aan de Schot. Bij de eerste break was de stand 4-1 voor Taylor en 5 legs verder had Taylor opnieuw slechts 1 leg afgegeven aan Anderson. In de elfde leg pakte Anderson nog 1 punt voor 8 – 3 maar kon verder geen vuist meer maken.

Taylor had nog 3 legs nodig om veer het eerst de finale van dit toernooi te bereiken. Zijn tegenstander komt uit de partij Michael van Gerwen tegen Adrian Lewis de tweede halve finale van vanavond.

Uitslagen:

 Laatste 8        
Pos  Player   Player  score
1 Michael van Gerwen (1) Raymond van Barneveld 10 8
2 Adrian Lewis (4) Stephen Bunting 10 9
3 Phil Taylor (2) Peter Wright 10 5
4 Gary Anderson (3) James Wade 10 8
 Halve finale        
Pos  Player   Player  score
1 Michael van Gerwen (1) Adrian Lewis (4) 11 9
2 Phil Taylor (2) Gary Anderson (3) 11 3
 Finale        
Pos  Player   Player  score
1 Michael van Gerwen (1) Phil Taylor (2)

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands