PDC

Update Duty Free Masters: Michael op koers voor derde titel

dubai_crew_01

De kans blijft bestaan dat Michael van Gerwen morgen voor de derde keer de titel van de Dubai Duty Free Masters op naam schrijft. Michael won namelijk van Raymond van Barneveld in de laatste partij van de avond. Daar zag het in het begin niet naar uit want bij de eerste break had Raymond een 4-1 voorsprong en was in de tweede leg zelfs op weg naar een 9 darter maar het ging helaas na de zesde dart mis en ook de leg ging naar van Gerwen

Na de break kwam Michael sterk terug en nu won hij op zijn beurt 4 legs tegen Raymond 1 en was de stand na 10 gespeelde legs weer gelijk. Daarna gingen de legs met de darts tot en met 7-7 want in leg 15 breekt Michael Raymond en komt 8-7 voor. Raymond slaat echter direct terug met een 11 darter komt hij weer op gelijke hoogte maar leg 17 is weer een mindere van Raymond en krijgt weer een breek tegen te verwerken.

Michael geeft het dan niet meer uit handen en pakt de 18de leg met de darts en behoudt zo zijn ongeslagen status in dit evenement. Morgen in de halve finale speelt hij tegen Adrian Lewis die in de openingswedstrijd tegen Bunting liet zien in goede doen te verkeren.

Taylor bereikt voor het eerst de halve finale

Taylor met een enorme status van dienst was het nog nooit gelukt om een wedstrijd op het podium in Dubai te winnen. Nooit bereikte hij de halve finale maar daar is na vandaag verandering in gekomen. Taylor klopte vanavond in de derde partij van de avond de Schot Peter Wright. Wright won de eerste leg maar daarna nam Taylor het roer over en zette de match naar zijn hand.

Het werd 10 – 5 in een partij waarin Taylor liet zien dat hij de vorm weer aardig terug heeft. Tegenstander in de halve finale voor Taylor is Gary Anderson dus meer spektakel staat voor de deur.

Anderson slaat toe op het einde

Gary Anderson heeft de halve finale bereikt. Hij versloeg in een gelijk opgaande wedstrijd James Wade met 10-8. Wade had steeds een voorsprong van een leg in deze tot 8-8 gelijk opgaande partij. Anderson was in die partij aardig op weg naar een 9 darter maar na 6 perfecte darts miste de zevende de trippel en kreeg Anderson daarna geen kans de leg uit te gooien.

Maar na 8 – 8 wist Anderson die ook al een een 170 finish had uitgegooid Wade te breken en met een 147 finish maakte hij de klus af. Einstand 10 – 8

Bunting mist 3 match darts

Om 18:00 uur Nederlandse tijd kwamen Adrian Lewis en Stephen Bunting op het podium in Dubai voor de eerste wedstrijd van de Dubai Duty Free Masters. Voor Lewis de derde keer dat hij daar staat en voor Bunting  zijn debuut. Eentje om snel te vergeten voor Bunting want hij verspeelde 3 match darts in de 18de leg voor een 10-8 overwinning. De partij ging in de eerste 10 legs gelijk op maar in de elfde leg wist Bunting te breken en kwam 6-5 voor. Het was maar voor even want na een slecht gespeelde 12de leg door Bunting werd het weer 6-6.

In de 17de leg brak Bunting weer en kwam 9-8 voor en kon met de darts de partij beslissen en zich plaatsen voor de halve finale. Dat zou een droom debuut zijn maar het liep anders. Drie darts voor 32 troffen geen doel, Lewis kwam terug en won alsnog met 10-9. Lewis is straks de tegenstander van of Michael van Gerwen of Raymond van Barneveld die als laatsten vanavond in actie komen.

Uitslagen:

   Laatste 8        
Pos  Player   Player  score
1 Michael van Gerwen (1) Raymond van Barneveld 10 8
2 Adrian Lewis (4) Stephen Bunting 10 9
3 Phil Taylor (2) Peter Wright 10 5
4 Gary Anderson (3) James Wade 10 9
 Halve finale        
Pos  Player   Player  score
1 Michael van Gerwen (1) Adrian Lewis (4)
2 Phil Taylor (2) Gary Anderson (3)
 Finale        
Pos  Player   Player  score
1
error: © Prodarts Europe - the Netherlands