PDC

Donderdag 4 april is ‘Decision Day’ in de Premier League

anderson_ddayDe laatste speeldag in de eerste ronde van de Premier League wordt donderdagavond 4 april gespeeld in het Brighton Centre. Voor vier spelers is het erop of eronder want geen van de vier is helemaal zeker van een plek bij de laatste 8 die na deze avond verder gaan op weg naar de play off finale dag. Twee dingen staan wel vast, mochten ze alle vier verliezen dan veranderd er niets en ook bij winst van de vier spelers kunnen Adrian Lewis en Simon Whitlock opgelucht adem halen omdat ook dan de stand ongewijzigd blijft en Wes Newton en Gary Anderson afscheid nemen van dit evenement. In alle andere situaties wordt het spannend en rekenen omdat de verschillen klein zijn tussen deze vier.

Adrian Lewis op plek 7 met 7 punten mag nog gelijk spelen om de volgende ronde te halen. Verliest hij dan moet hij de resultaten van de anderen afwachten. Volgens de indeling staat zijn wedstrijd tegen Raymond van Barneveld als eerste op het programma en kan het dus rustig onderuit zitten worden of duimen draaien.  Wes Newton komt in de derde partij van de avond in actie tegen Andy Hamilton. Mocht Wes gelijk spelen en Whitlock en Anderson verliezen  dan is Newton door naar de laatste 8.

De speler met de ‘slechtste papieren’  is Gary Anderson. Gary heeft alleen uitzicht op de volgende ronde als hij de partij wint en Newton gelijk speelt of verliest en ook Simon Whitlock mag dan niet winnen. Er zijn dus heel wat scenario’s mogelijk in Brighton waarvoor de spelers zich de afgelopen dagen hebben voorbereid. Simon Whitlock heeft er zelfs de European Darts Trophy, die afgelopen weekeinde is gespeeld,voor afgezegd.

Hieronder de stand zoals deze nu is:

pos spelers g w gl v ls pts
1 Phil Taylor 8 4 2 2 12 10
2 Michael v Gerwen 8 4 2 2 12 10
3 James Wade 8 4 2 2 9 10
4 Raymond v Barneveld 8 4 2 2 6 10
5 Robert Thornton 8 3 3 2 5 9
6 Andy Hamilton 8 4 0 4 0 8
7 Adrian Lewis 8 3 1 4 -7 7
8 Simon Whitlock 8 3 0 5 -11 6
9 Wes Newton 8 2 1 5 -12 5
10 Gary Anderson 8 2 1 5 -14 5

 

Foto bij dit verhaal (C) Lawrence Lustig – PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands