PDC

De Q School zit er op, de kaarten zijn verdeeld

q-school4_01Vier lange dagen Q School play off wedstrijden  in Wigan zijn achter de rug. Vier bloedstollend spannende dagen voor de deelnemers want zij gingen voluit om een PDC tour kaart te bemachtigen. Er was een record aantal aanmeldingen van ruim 360 spelers waarvoor 40 tour kaarten klaar lagen. Vanuit Nederland hadden 16 spelers zich ingeschreven en Benito van de Pas had op de eerste dag van dit play off evenement direct al de hoofdprijs. Hij is ook de enige speler gebleven die zich rechtstreeks een tour kaart wist te bemachtigen. Vandaag kwamen daar twee Nederlanders bij via de eindstand van de Q school Order of Merit.

Christian Kist die twee goede toernooidagen had en dankzij goed resultaat op de laatste dag ook Mareno Michels. Joey ten Berge die de eerste dag de plaatsingsfinale verloor van Benito van de Pas eindige gedeeld 24ste op de ranking maar door de rekenfactor die de PDC hanteert valt hij net buiten de boot voor een Tour kaart, evenals Stuart Bousfield die net  zo hoog eindige. Pleister op de wond is dat mocht er iemand uitvallen zij de eerste zijn om daarvoor in de plaats te komen. Bousfield als eerste en dan Joey.

Alle tour kaart winnaars nog even op een rij:

Dag 1:

Benito van de Pas, Andrew Gilding, Kyle Anderson, Antonio Alcinas

Dag 2:

Andy Parsons. Tomas Seyler, Gerwyn Price, Dave Bird

Dag 3:

Robert Owen, Tony Newell, Gary Stone. Matt Padget

Dag 4:

Nigel Heydon, Steve West, Joe Murnan, Jason Hogg

Op basis van de ranking:

Brian Woods, Zoran Lerchbacher, Mick Todd, Pete Dyos,, Keegan Brown, Stuart White, Steve Grubb, Ian Moss, Rowby John Rordrigues, Christian Kist, Jim Walker, Dave Ladley, Mareno Michels, Mark Barilli, Jamie Bain, Michael Barnard, David Dodds,  Steve Hine, Terry Temple, Ross Twell, Stuart Anderson, Conan Whitehead, Mark Cox, William O’Connor.

 

 

 

 

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands