WDF/BDO

Darryl Fitton geeft visitekaartje af

Darryl Fitton heeft zich geplaatst voor d volgende ronde ten koste van Wouter Vaes. Vaes vocht meer tegen zichzelf tijdens zijn debuutwedstrijd op het wereldpodium van de Lakeside. Vanaf leg 1 zat Fitton goed in de wedstrijd en gooide in die leg al de eerste 180 van de partij om dat in leg twee nog een keer te doen. In de derde leg bijna succes voor Wouter die 111 mist op dubbel 16 en dan de set met 3-0 aan Fitton moet laten.

Na 2 legs in de tweede set eindelijk in de derde succes voor Wouter die 2-1 maakt en zelfs in leg 4 op gelijke hoogte komt(2-2). Darryl breekt echter gelijk terug en met 3-2 neemt hij een 2-0 voorsprong. En Fitton kan zich heel wat missers op de dubbel permitteren want Wouter zit vaak als Fitton al op een dubbel staat daar nog ver vanaf.

De derde set wordt 3-0 voor Fitton en daarmee is het Lakeside verhaal voor Wouter Vaes over en uit.

In de mach ervoor, een partij uit de voorronde won debutant Ryan Joyce zoals voorspelt zijn wedstrijd tegen de Zweed Dennis Nilsson.  Met 3-1 werd de eerste set gewonnen en set twee ging met 3-1 naar Joyce. Na een 2-0 achterstand in set 2 was Joyce in leg 3 aardig op weg naar een 9 darter maar ook hier ging het mis op dart 7. Het werd 2-1 voor maar ook leg 4 en 5 won Joyce voor een 3-0 eindstand.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands