PDC

Dag twee van de World Grand Prix – Het overzicht van de avond

Vandaag, maandag 3 oktober de laatste 8 wedstrijden van het Unibet World Grand Prix dartstoernooi. Met in de voorlaatste wedstrijd van de avond de als eerste geplaatste Michael van Gerwen in actie tegen Steve Beaton. In het zelfde deel van het sheet ook Phil Taylor die Steve West geloot heeft. Terugblikkend op de wedstrijden van gisteren is de fraaie 2-0 overwinning van Raymond van Barneveld op Mervyn King zeker het vermelden waard. Raymond was sterk op zijn finishes waarvan er een op 164.  Voor titelverdediger was het een hele zure avond. Hij werd na veel gemiste matchdarts uitgeschakeld door Stephen Bunting en wilde dan ook zo snel als mogelijk van het podium af.

Jelle Klaasen moest buigen voor Adrian Lewis en Benito van de Pas zette Gerwyn Price aan de kant. Twee Nederlanders al bij de laatste 16 in die ronde treft Raymond Adrian Lewis en Benito Terry Jenkins

De indeling voor vanavond is :

Dave Chisnall – Robbie Green 2 – 1

Wedstrijd is na 2 legs vanwege een stroomstoring gestaakt. Stand was toen 2-0 voor Green  Na bijna 40 minuten is de partij hervat. Chisnall komt beter uit deze onverwachte pauze terug en pakt 2 legs op rij maar gelukkig weet Green de vijfde leg toch te pakken en komt 1-0 voor. In de tweede set gaat het gelijk op maar in de vijfde leg straft Chisnall een gemiste kans van Green af voor 1-1.

In de derde set kan Green nog 1-1 maken na 1-0 achter maar kan Chisnall niet meer stoppen en met 3-1 gaat Chisnall naar de laatste 16

Mick McGowan – James Wilson  1 – 2

Twee sets gaan gelijk op. De eerste wordt met 3-2 gewonnen door Mick McGowan de tweede met 3-2 door James Wilson. In de derde set lukt het Wilson om zijn zege reeks voort te zetten na twee achter elkaar gewonnen legs in set 2 wint hij er 3 op rij in leg 3 voor een 2-1 eindstand.

Mensur Suljovic – Daryl Gurney  1 – 2

De wedstrijd kreeg eebn beetje spanning in de laatste leg. De eerste twee sets waren een matte partij met matige scores.  Gurney won de eerste set met 3-0 maar Suljovic zette dit recht door set 2 met 3-0 te winnen voor 1-1.  In de derde set komt Gurney 2-0 voor in leg 3 maakt Mensur 2-1 en in de vierde mist Gurney 5 matchdarts en wordt het 2-2.

Gurney weet het uiteindelijk toch in zijn voordeel te beslissen in de vijfde en laatste leg waarin Suljovic was begonnen.

Michael Smith (8) – Alan Norris 1 – 2

De als 8ste geplaatste Michael Smith had een vliegende start tegen Alan Norris die het bord niet kon vinden. De eerste set eindigde in 3-1 voor Smith. Maar er is niets zo veranderlijk als een speeltje darts want in set twee stond er een geheel andere Norris die met een 156 finish in de vijfde leg van set 2 de set opeiste.  In de derde set bij een 1-2 stand in het voordeel van Norris kreeg Smith kansen voor 2-2 maar vond de dubbel niet. Ook Norris had veel pijlen nodig voor de winnende dubbel maar slaagde daar uiteindelijk wel in en won set 3 met 3-1.

Joe Cullen – Simon Whitlock  1 – 2

Opnieuw een match waarin maar weer eens werd bewezen dat darts onvoorpselbaar blijft. Joe Cullen wint zeer overtuigend de eerste set met 3-1 maar daarna wordt het double trouble voornamelijk bij het uitgooien.  Whitlock wint set 2 met 3-1 en de derde met 3-0 in treft nu Alan Norris bij de laatste 16.

Phil Taylor (4) – Steve West  1 – 2

De eerste toernooi sensatie komt op naam van Steve West die de als vierde geplaatste Phil Taylor uit het toernooi speelde. Taylor won nog wel overtuigend de eerste set met 3-1 maar daarmee was West nog niet uit het veld geslagen.  Taylor speelde onzeker en West vond zijn openingsdubbel redelijk snel en kon zo de twee volgende sets met 3-1 pakken voor een verrassende overwinning op the Power.

Michael van Gerwen (1) – Steve Beaton  2 – 1

Dat was even schrikken voor Michael van Gerwen na de eerste set tegen Steve Beaton. Beaton won deze set met 3-1 en wel heel gemakkelijk. Maar na de break schakelde Michael over op turbo won set twee met 3-0 en maakte het geheel in stijl af door ook set 3 met 3-0 binnen te halen. Michael treft nu in de volgende ronde James Wilson.

Peter Wright (5) – Brendan Dolan  0 – 2

Brendan Dolan zorgde aan het eind van de avond voor de eerste partij die in twee sets gewonnen werd. ‘Slachtoffer’ de als vijfde geplaatste Peter Wright die in de eerste set nog aardig bij blijven kon maar deze uiteindelijk met 3-2 verloor. In de tweede set bij een 2-0 voorsprong mist Dolan dan 3 matchdarts en komt Wright nog terug naar 2-1 maar in leg vier valt ook voor deze geplaatste speler het doek.