WDF/BDO

Christian maakt kans op geheel Nederlandse finale mogelijk

Het zal ons niet verbazen dat we aanstaande zondag een Nederland tegen Nederland finale op de Lakeside gaan zien. Na de schitterende prestatie gisteren van Wesley Harms, die zich ten koste van Paul Jennings voor de halve finale plaatste werd er vandaag nog even een dikke toefje slagroom op de toch al zo lekkere dartstaart gedaan door Christian Kist. In een werkelijk weergaloos gespeelde partij tegen Alan Norris rekende de Vroomshoper af met Chuckie. Christian begon stormachtig aan de partij en won 6 legs op rij zonder dat Norris maar een punt wist te scoren. Maar vlak Norris niet uit want in de match tegen Winstanley kwam hij ook van 3-1 achter terug en won de partij. En even dacht je dat gaat gebeuren want in de derde set miste Christian, die inmiddels de bijnaam van “the Lipstick” gekregen heeft, hel wat dubbels en dat koste hem de derde set.

Maar dit dipje was maar even misschien wel door het kleine tikje dat Norris te verwerken kreeg in de eerste leg van de vierde set. Daarin miste hij op een centimeter de dubbel 12 voor een negen darter en verloor daarna de leg en later de set met 3-1.

In de vijfde set vochten beide spelers weer voor wat ze waar zijn en in de vijfde leg van die set als Alan Norris 96 niet uit krijgt checkt Christian met 1 dart dubbel 18.  Christian ruikt de overwinning en pakt direct de eerste leg in de zesde set met de darts. Dan breekt hij in 15 darts Norris om vervolgens in 17 darts de derde leg te winnen voor een plek in de halve finale tegen of  Hankey of Atkins.

Statistieken:

Christian Kist 5 – 1 Alan Norris
21 100 28
17 100+ 11
10 180 9
31.22 gem 30.06

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands