OVERIG NIEUWS

Braulio Roncero niet te stoppen op Oranjebar Super ranking avond

broncero_01Voor de vijfde kwalificatie avond voor de Oranjebar Super Ranking, editie 10, hadden zich 17 deelnemers ingeschreven waaronder ‘darts veteraan’, Braulio Roncero, en maar liefst 4 dames. Nadat de groepsfase was gespeeld, waaruit bleek dat het niveau deze avond veel spektakel beloofde, bleven zeven heren en een dame over om in de kwartfinale te strijden. Het waren Oswin Streden, Davy van der Zande, Fred Burger, Braulio Roncero, Gerard de Jong, Anneke Kuijten, Hermie van Orsouw en Ruud Kuijten die aan de bak mochten voor een plaats in de halve finales. Na afloop van de kwartfinales stonden twee mooie wedstrijden op het programma in de halve finale.

Als eerste mocht Hermie van Orsouw het opnemen tegen Davy van der Zande. In een wedstrijd waar het weer niet ontbrak aan 180 scores ging de winst naar de man uit Oss die met 2-4 te sterk was voor Davy. De volgende halve finale werd gespeeld tussen Anneke Kuijten en Braulio Roncero. Anneke ging flitsend van start maar vergat de eerste twee legs de dubbel te gooien waarna Braulio profiteerde en vervolgens een sprintje plaatste waardoor de tweede Ossenaar zich, met een 4-0 zege, melde voor een finaleplaats.

Intussen liep de teller met maximum scores door naar 25 en stond de hoogste finish (130) nog steeds op naam van Gabrielle Kweens die al in de voorronde werd uitgeschakeld.

In de finale was het Braulio die de toon zette en Hermie volledig verraste met hoge scores en sterke finishes. Hermie probeerde het wel maar kon vanavond niet op tegen Braulio die stond te spelen alsof hij een jonge god was. Maar liefst 8 x 180 in combinatie met een 122 en 155 finish maakten de Spaanse Hollander de absolute winnaar van deze dag. Hermie moest genoegen nemen met een 2-5 nederlaag en de Runner Up positie.

Uitslag van speeldag 5:

1. Braulio Roncero

2. Hermie van Orsouw

3. Anneke Kuijten en Davy van der Zande.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 10 wordt gespeeld op dinsdag 25 februari 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands