PDC

Barney en the Power treffen elkaar in halve finale Grand Slam of Darts

Zondag 15 november een echte dartsklassieker als 1 van de halve finale partijen van de Singha Beer Grand Slam of Darts. Twee iconen van de PDC, Phil Taylor en Raymond van Barneveld treffen elkaar dan na hun overwinningen gisteren in de kwartfinale. Raymond, die in Wolverhampton de vrijdagavond opende met zijn partij tegen Mark Webster wist de sterke overwinningsreeks van Webster te stoppen dankzij een geweldig optreden. Raymond miste in de eerste leg al een kans om Webster te breken maar zette dat in de derde leg recht en vanaf die tijd heeft hij niet meer achter gestaan.

Na de eerste pauze bij een 3-2 stand liep Barney weg bij Webster en bouwde zijn voorsprong uit tot vijf legs bij de derde pauze. Die voorsprong kon hij lange tijd vasthouden maar na de 21ste leg kwam Webster terug  en was de stand na 25 gespeelde legs 12-13 in het voordeel van Raymond. Gaat de wedstrijd Raymond uit de handen glippen? Het antwoord werd een keiharde ‘nee ‘ want in de 26 leg wint na vijf verloren legs op rij Barney weer een leg voor 14-12 en komt daarna met een 124 finish op 1 leg van de overwinning. In stijl, met een 11 darter haalt Raymond dit punt binnen en een plaats in de halve finale.

Tegenstander in die halve finale kwam uit de partij erna, Robert Thorton tegen Phil Taylor. En Taylor liet in die partij zien dat zijn matige start gisteren tegen Terry Jenkins een uitzondering is geweest. Slechts zeven legs wist Thornton af te snoepen van Taylor die met name erg trefzeker was op zijn dubbels ( 76%). Een kraker dus in de halve finale die gezien het niveau van beiden alle kanten op kan.

Vanavond, zaterdag 14 november de laatste twee partijen uit de kwartfinale. De eerste wedstrijd is Michael Smith tegen Adrian Lewis een partij met mogelijke een verrassende uitslag. Smith speelt beren sterk dit toernooi en kon wel eens de als vijfde geplaatste Lewis de baas blijven. De tweede partij is die tussen Michael van Gerwen en Kim Huybrechts en de laatste zal graag een appeltje willen schillen met Michael na de 5-1 nederlaag in de poule fase. Een heerlijk dartavondje weer in het vooruitzicht met hopelijk een mooi resultaat voor Michael die in topvorm is.

Hieronder alle uitslagen vanaf de laatste 16;

 Laatste 16        
Pos  Player   Player   score
1 (1) Michael van Gerwen Steve Beaton 10 2
2 Martin Adams Kim Huybrechts 9 10
3 Michael Smith Dave Chisnall 10 7
4 (4) Peter Wright (5) Adrian Lewis 7 10
5 (2) Gary Anderson Mark Webster 6 10
6 (7) James Wade Raymond v Barneveld 7 10
7 (6) Robert Thornton Robbie Green 10 8
8 (3) Phil Taylor Terry Jenkins 10 6
 Laatste 8        
Pos  Player   Player   score
1 (1) Michael van Gerwen Kim Huybrechts
2 Michael Smith (5) Adrian Lewis
3 Mark Webster Raymond v Barneveld 12 16
4 (6) Robert Thornton (3) Phil Taylor 7 16
 Halve finale        
Pos  Player   Player   score
1
2 Raymond v Barneveld (3) Phil Taylor
 Finale        
Pos  Player   Player   score
1

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2015

error: © Prodarts Europe - the Netherlands