OVERIG NIEUWS

Arno Louwers wint op laatste kwalificatiedag Oranjebar Super Ranking 11

superranking11Uit de reesk toernooien van de elfde editie Oranjebar Super Ranking werd gisteren de laatste kwalificatie avond gespeeld. Met dit resultaat erbij wordt de lijst geplaatste spelers voor de finalecompleet gemaakt, de lijst die wordt gevormd door 16 beste spelers op de ranking die minimaal 4 keer aan het toernooi hebben deelgenomen. Deze laatste avond hadden zich 15 spelers aangemeld, waaronder Roel Donkers en Bobby Biemans. Beiden deden voor de eerste keer mee aan deze reeks en wisten zich via de groepsfase te plaatsen voor de kwartfinales. Dit deden ooks Hermie van Orsouw, Fred Burger, Michel van der Horst, Jurgen Schats, Arno Louwers en Oswin Streden. 

In het verloop van het toernooi  bleven tijdens de kwartfinales Michel, Roel, Arno en Bobby aan de goede kant van de score en kwamen we zo uit bij de halve finales. In de eerste halve finale was Arno Louwers  met 4-1 te sterk voor Bobby Biemans en bereikte zo de finale. in de andere halve finale trof Roel Donkers  Michel van der Horst en die klopte hij met 4-2 en was ook de andere finalist bekend.

In de finale bleken beide heren aan elkaar gewaagd en had Arno, die reeds eerder 170 finishte, een 130 finish nodig om op 2-2 te komen. Ook in de volgende legs hielden Roel en Arno elkaar in evenwicht maar was Arno tenslotte degene die de beslissende break plaatste. Met 5-3 greep hij de dagzege en verzekerde zich daarmee van de eerste plaats op ranking die naast kwalificatie voor de finaledag ook recht geeft op een geldprijs. Roel Donkers kon tevreden zijn met zijn Runner Up plaats in de wetenschap dat hij deze avond 127 en 109 wist uit te gooien en met 5 maximum scores een derde van de totaal gegooide 180’s voor zijn rekening nam.

Volgende week zal de finale van de OSR 11 worden gespeeld waarvoor de hierna te noemen spelers zijn uitgenodigd;

 

Arno Louwers Johnny Vos
Hermie van Orsouw Dennis Gijsberts
Oswin Streden Roland Stokmans
Michel van der Horst Wouter Vaes
Gerard de Jong Davy van den Broek
Fred Burger Bert Timmer
Peter van den Broek Ruud Kuijten
Braulio Roncero Djunni Ruiter

 

Reserve is Paul Wellens. Anneke Kuijten en Mark Brouwers waren wel gekwalificeerd maar kunnen vanwege hun vakantie niet deelnemen waardoor lager genoteerde spelers zijn opgeschoven.

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands