PDC

Anderson stopt reeks van 32 overwinningen op rij van van Gerwen

Er is een einde gekomen aan de reeks overwinnigen van Michael van Gerwen. Gisteren, tijdens de eerste avond van de Betway Premier League, eindigde zijn wedstrijd tegen Gary Anderson namelijk in een gelijkspel. Voor het eerst na 32 overwinningen op rij bleven er punten liggen voor van Gerwen, die een explosieve opening had in die partij. Maar Anderson gaf zich niet gewonnen en onder andere met een 130 finish kwam de Schot na 8 legs op gelijke hoogte, 4-4.

En in de negende 9 nam Gary met een 13 darter zelfs de leiding in de match en maakte het gebaar naar het publiek dat hij de wedstrijd in de zak had. Michael sloeg direct terug met een 14 darter voor 5-5 maar een 114 finish van Anderson in leg 11 zette hem weer in het zadel voor een mogelijke overwinning. Die kreeg hij niet want de 12de leg werd door Michael binnen gehaald en eindigde de partij onbeslist.

De openingspartij in Newcastle werd gespeeld door James Wade en Kim Huybrechts.  Wade kwam goed uit de startblokken maar na 6 gespeelde legs had Kim de zaak weer in evenwicht getrokken. Dan mist de Belg in leg de kans op voorsprong te komen en gooit Wade 134 uit en wint de match uiteindelijk met 7-5.

De match er na zal bij Adrian Lewis nog wel even knagen. Lewis speelde in de beginfase sterk tegen Raymond van Barneveld. Barney zelf zat het tegen op de dubbels in de beginfase en dat resulteerde in een  4-1 achterstand. Het had zelfs 5-1 kunnen staan maar in leg 6 zat het Lewis niet meer mee en 4 legs later stond Raymond 5-4 voor en won de match met 7-5.

Zes keer Premier League kampioen Phil Taylor begon goed aan zijn laatste Premier League seizoen. Tegenstander Dave Chisnall kon niet mee, zeker in het begin niet en voor dat hij het wist stond hij 4-1 achter. The Power was in zijn nopjes op het podium bijna alles liep zoals vanouds met als resultaat een 7-3 overwinning.

 

Jelle Klaasen, in de laatste match van de avond tegen Peter Wright, stond na 2009 voor het laats weer op het Premier League podium. Helaas werd het geen succes voor Klaasen die na een 2-1 achterstand na 5 legs 3-2 voor kwam. Gemiste dubbels van beide en magere scores van Jelle vormden het beeld van deze match die met 7-4 door Snake Bite Wright gewonnen werd.

Alle uitslagen:

Betway Premier League dag 1

Kim Huybrechts  – James Wade  5- 7
Raymond van Barneveld – Adrian Lewis  7 – 5
Phil Taylor – Dave Chisnall  7 – 3
Gary Anderson – Michael van Gerwen  6 – 6
Peter Wright –  Jelle Klaasen  7 – 4

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2017

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands