WDF/BDO

Aileen de Graaf Winmau World Master Ladies 2015

De eerste Winmau Winmau World Masters damestitel kan Aileen bijschrijven op haar erelijst. Zondagavond, 11 oktober klopte Aileen in de finale de Lakeside World Pro ladies kampioene Lisa Ashton in een super spannende finale. De dames waren aan elkaar gewaagd en nadat de eerste leg zeer overtuigend door Aileen gewonnen werd kwam Lisa in de tweede sterk terug om gelijk te maken. Zo werden ook de vier volgende legs afgewerkt, iedere keer stond Aileen voor en moest Lisa gelijk maken.

Maar in leg zeven werden de rollen omgedraaid. Met een schitterende 132 finish, 2 maal dubbel bull en dubbel 16 kwam Lisa 4-3 voor en met het voordeel dat ze de 8ste leg mocht beginnen leek de titel voor het grijpen. Maar ze vond de de dubbel niet waar ze heel veel matchdarts voor kreeg en sloeg Aileen keihard terug door 76 uit te gooien met 1 enkele bull en dubbele bull.

Een negende en laatste leg moest worden gespeeld waarin Aileen magertjes begon met een 39 score tegen 81 voor Lisa maar met een 121, 60 en 180 kreeg ze tijd op haar uitgooi want Lisa vond in de vier beurten slechts 2 maal een tripple en was nog niet op een finish. In de zesde beurt met nog 16 op de teller vond Aileen met 1 dart het juiste bed en won daarmee de titel bij de dames.

Aileen de Graaf had een gemiddelde van 27.50 tegen 27.93 voor Lisa Ashton

Hieronder nog de uitslagen dames vanaf de kwartfinales:

 Laatste 8        
 Player   Player   score
Deta Hedman – ENG Claire Brookin – ENG 4 3
Ana Dobromyslova – RUS Aillen de Graaf – NED 2 4
Lisa Ashton – ENG Mayumi Ouchi – JAP 4 2
Akari Oshiro – JAP Fallon Sherrock – ENG 3 4
 Halve finale        
 Player   Player   score
Deta Hedman – ENG Aillen de Graaf – NED 3 4
Lisa Ashton – ENG Fallon Sherrock – ENG 4 1
 Finale        
 Player   Player   score
Aillen de Graaf – NED Lisa Ashton – ENG 5 4

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands