WDF/BDO

Aftellen naar unicum begonnen

Nog 14 dagen en dan wordt er opnieuw geschiedenis geschreven in de Nederlandse darts historie. Want om precies te zijn op vrijdag 9 december gaat het langstlopende wereldtop dartsevenement in Nederland en de Benelux, de Zuiderduin Masters, van start. De editie van 2011 is namelijk het 10de toernooi gehouden in hotel Zuiderduin. Daar komt bij dat ook voor de Nederlandse dartssport er een mijlpaal is bereikt want met 10 heren in het top 24 toernooi, 2 dames en 6 jeugdspelers in de twee andere toernooien is dit het hoogste aantal Nederlandse spelers die ooit aan een wereldtop darts evenement gaan meedoen.

 

Als we daarbij ook nog zo en passant meerekenen dat de master of ceremonies, Martin Fitzmaurice, de oudste en langst meelopende MC ooit op een wereldtop toernooi opgetreden is, mag je geruststellen dat Zuiderduin Masters 2011 een unicum is.

Ooit is de Masters gestart in 1995 als European Grand Masters. In 1996 werd het toernooi nog een keer gehouden maar daarna viel het stil. Meeliftend op de hype destijds een herstart in 2000 met de eerste Doeland Grand Masters in Hardenberg waar Martin Adams de titel won.

In 2001 verhuisde het evenement naar Egmond aan Zee en tot op de dag van vandaag is Hotel Zuiderduin nog steeds de gastheer van dit bijzondere evenement. Bijzonder omdat binnen de internationale dartssport staat te dringen om aan dit evenement mee te mogen doen.

Ondanks dat de Lakeside het top of the bill toernooi in dartsland is staan alle spelers te popelen hun eerste stappen te zetten op het Zuiderduin Masters podium. Door het format van 8 poules met 3 spelers, de entourage de gastronomie en verzorging in het luxueus hotel is dit evenement al jaren het onderwerp van gesprek bij de rondreizende top spelers.

Maar ook voor de het publiek is de Zuiderduin Master ’the place to be’. De combinatie van zeer acceptabele prijzen voor een hotel arrangement en toegangskaarten, de intieme sfeer van de arena, de after parties en uitstekende buffetten voor ontbijt – lunch en diner, zijn de ingrediënten voor een geslaagd weekend met wereldtop darts. 

Sinds 2007 is hotel Zuiderduin ook de hoofdsponsor van het evenement waar in de loop der jaren ook een damestoernooi aan toegevoegd is en na een proeftoernooi in 2010 er dit jaar ook een officieel jeugdtoernooi gehouden wordt. Het is een 3 daags evenement dat vrijdagavond 9 december start met de eerste wedstrijden uit de poule fase. Zaterdag middag en avond worden de twee laatste poule ronden gespeeld en door de opzet van het toernooi is ook die laatste ronde nog bloed spannend.

Op zondag speelt men de kwartfinales – halve finale heren en van zowel de jeugd, dames en heren de finales. Kaarten zijn er nog maar niet meer volop omdat er al aardig wat dartsliefhebbers besloten hebben dit unieke evenement van dichtbij mee te maken. Wil je er ook bij zijn surf dan naar http://www.zuiderduinmasters.nl voor het bestellen van kaarten of het vinden van een verkooppunt in de buurt.

Heel wat beroemde namen hebben hun stappen al gezet op het podium, hieronder een overzicht van de winnaars en ruuners up van het toernooi sinds het is ondergebracht in hotel Zuiderduin

Heren:

jaar Winnaar   Runner up
2001 Raymond van Barneveld   Andy Fordham
2002 Tony David   Mervyn King
2003 Raymond van Barneveld   Mervyn King
2004 Raymond van Barneveld   Ted Hankey
2005 Mervyn King   Martin Adams
2006 Geen toernooi    
2007 Gary Anderson   Mark Webster
2008 Gary Anderson   Scott Waites
2009 Darryl Fitton   Martin Adams
2010 Ross Montgomery   Robbie Green

Dames:

jaar Winnaar   Runner up
2008 Lisa Ashton   Trina Gulliver
2009 Julie Gore   Tricia Wright
2010 Trina Gulliver   Francisca Hoenselaar

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands