FINDER MASTERS

27 jarige Andy Beatens plaats zich voor Finder Darts Masters 2016

De 27 jarige Andy Baetens uit het Belgische Aalst heeft zich via het Finder Masters Qualifier toernooi geplaatst voor de Finder Darts Masters 2016. Andy bereikte op indrukwekkende wijze de finale van dit toernooi door onder andere  bij de laatste 8 Mark Oosterhuis met 5-0 te kloppen. In de halve finale had ook de sterke Zweedse speler Daniel Larsson geen antwoord op het goede spel van Beatens. Deze partij werd met 5-2 door de Belg gewonnen en kon hij zich opmaken voor een finale tegen de Fries Rick Hofstra die al eerder op het wereldpodium in hotel Zuiderduin stond.

Rick begon goed aan deze finale door de eerste leg te pakken. Maar daarna heerste de man uit Aalst die vijf legs op rij won en zo 1 leg verwijderd was van een plek op de Finder Masters.

Dat ene punt haalde hij in de 8ste leg binnen want Rick Hofstra wist leg 7 nog op naam te zetten voor 5-2 .

Het damestoernooi werd gewonnen door de uit België afkomstige Vicky Pruim. Vicky verhuisde echter een aantal jaren geleden naar Zweden en heeft vickyfmq_prode Zweedse nationaliteit aangenomen.

Vicky maakte de afgelopen dagen dan ook deel uit van het Zweedse nationale team dat meedeed aan de WDF Europe Cup 2016.

In de finale trof Vicky de Noorse Ramona Mostad Eriksen uit Noorwegen. Vicky was zelfverzekerd in die finale en wist op de juiste momenten de vele missers op de dubbel van Ramona af te straffen. Het werd dan ook een klinkende 5-0 overwinning voor Vicky die buiten de € 500,=  prijzengeld ook een VIP arrangement ontving.

Met dit arrangement kan ze samen met nog een persoon in december de Finder Darts Masters van dichtbij mee maken.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands