WDF/BDO

Zuiderduin Masters, als de rook is opgetrokken

Waar rook is daar is vuur, en vuur was er in het weekeinde van de Zuiderduin Masters. Vuur tijdens de zeer spannende wedstrijden, een vurig en enthousiast publiek dat bij sommige wedstrijden op de punt van de stoel zat en alle debutanten en jeugdspelers zaten vol vuur om te presteren bij hun allereerste optreden op een wereldpodium. Nu de rook een beetje is opgetrokken ( ook bij mij want het waren een paar dagen ) blikken we nog even terug op het toernooi dat de boeken in gaat als met meest succesvolle toernooi in de geschiedenis van de Masters.

In alle facetten een super geslaagd toernooi. Een keur aan Nederlandse toppers kreeg voor het eerst een podium om zich aan het grote publiek te presenteren. En dat deden ze met verve, want we hebben schitterende wedstrijden gezien en ondanks de verliezen konden alle spelers met opgeheven hoofd het podium verlaten.

Een wereldse finale tussen Jimmy Hendriks en Mike Zuydwijk. Met een 170 finish van Mike Zuydwijk en een tie break in de beslissende set die in het voordeel van Jimmy Hendriks uitpakte. Alle grote titels die er tot nu to te winnen waren staan op de erelijst van deze talentvolle darter uit het Noordhollandse Castricum.

In de damesfinale de grote verrassing in het Nederlandse dames circuit, Aileen de Graaf. Vanuit het niets staat deze dame op het hoogste podium en bereikt dan ook nog eens de finale. Tot aan de finale speelde ze goed. Bij vlagen nerveus maar op het goede moment wel bij de les. Ze klopte in haar groep Tamara Schuur en de als tweede geplaatste Irina Armstrong.

Deta Hedman schakelde in een loodzware poule Anastasia Dobromyslova en Trina Gulliver uit en walste in de finale over Aileen heen. Het verschil in de finale was te groot want de Engelse steekt al maanden in bloedvorm en zijn we benieuwd hoe zich dat op de Lakeside voortzet.

De heren finale tussen Scott Waites en Darryl Fitton werd een kraker van de bovenste plank. Met een gesamenlijke score van 90 keer de score van 100, 53 keer een ton plus score en 31 keer de maximum score in een partij over best of negen sets mag je spreken over een finale van wereld formaat.

Scott trok uiteindelijk aan het langste eind in de negende en beslissende de set en won daarmee zijn allereerste Zuiderduin Masters titel.

Het toernooi trok de meeste toeschouwers ooit in de geschiedenis van de Masters en ook landelijk werd en in Engeland en Australië werd de Zuiderduin Masters op tv of internet gevolgd. Direct na afloop werd er door diverse toeschouwers al geïnformeerd of men kaarten voor volgend jaar kon reserveren of waar je informatie vinden kon over de kosten voor een VIP tafel.

De tiende editie van de Masters in hotel Zuiderduin en de vijfde van de Zuiderduin Masters zit er op. Helaas moeten we weer een jaar wachten op een dergelijke dartsfeestje want meer dan dit wereldtop dartstoernooi hebben we tot nu toe niet.

Voor degene die nog even terug willen blikken een fotoreportage van de Zuiderduin Masters vind je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands