PDC

World Series of Darts Finals, de balans na de eerste dag

In Glasgow, Schotland is gisteren het Unibet World Series of Darts Finals toernooi begonnen. Een extraatje voor de 8 PDC spelers die onder andere in Dubai, Japan en Australië de World Series hebben gespeeld. Het deelnemersveld in de Breahead Arena Glasgow werd met 16 spelers aangevuld tot 24 waarvan de 16 spelers die zich voor dit toernooi wisten te plaatsen een voorronde moesten spelen en de winnaars in de volgende ronde de 8 geplaatste spelers troffen. Onder de ‘qualifiers’ Benito van de Pas die in de voorronde Welshman Jamie Lewis trof die hem met 6-4 de baas was. Oostenrijker RowbyJohn Rodriguez stuntte in de voorronde opnieuw, nu werd Simon Whitlock het slachtoffer.

Dace Chisnall klopte Kyle Anderson, en Oosterbuur Max Hopp klopte de Belg Dimitri Van den Bergh. met moeite wist Terry Jenkins van Chris Dobey te winnen en Mark Webster klopte Michael Smith. Zuid Afrikaan Devon Peterson zorgde weer voor de nodige hilariteit door met een hover board een walk on te maken maar stuntte niet tegen Robert Thornton die met 6-3 won. Ook Keegan Brown bereikte de laatste 16 met een 6-4 overwinning op Ian White.

’s Avonds kwamen dan de 8 geplaatste spelers in actie waarvan er 7 de kwartfinale bereikten. Taylor klopte Chisnall met 6-1  en Stephen Bunting wist na een achterstand de match tegen Rowby John Rodrigues toch naar zijn hand te zetten. Jamie Lewis kreeg een white wash van Wade en de als 4de geplaatste Peter Wright had geen pardon met Max Hopp.

Ook een ruime overwinning voor Adrian Lewis die met 6-2 Keegan Brown buitenspel zette. Raymond van Barneveld stond met 5-0 voor op Mark Webster maar kon de Welshman niet op de nul houden. Leg 6 en 7 waren voor Webster voordat Raymond in leg 8 de partij besliste. Michael van Gerwen spaarde ook tegenstander Robert Thornton niet en bereikte met een 6-1 overwinning de laatste 8 waar hij Raymond van Barneveld treft.

De laatste partij van de avond bleef spannend tot en met de laatste pijl. Terry Jenkins en Gary Anderson hielden elkaar in evenwicht en in de elfde alles beslissende leg kregen beide darters kans de partij naar zich toe toe trekken. Maar Gary Anderson verspeelde tot tweemaal toe die kans en snoepte Jenkins de overwinning van hem af.

Zondagmiddag de kwartfinale met aansluitend vanavond de halve finale en finale. Hieronder de uitslagen en het schema volgens de loting.

Voorronde        
Pos  Player   Player   score
1 Phil Taylor (1) bye b
2 Kyle Anderson Dave Chisnall 4 6
3 Stephen Bunting (8) bye b
4 Simon Whitlock Rowby-John Rodriguez 4 6
5 James Wade (5) bye b
6 Benito van de Pas Jamie Lewis 4 6
7 Peter Wright (4) bye b
8 Max Hopp Dimitri Van den Bergh 6 3
9 Adrian Lewis (2) bye b
10 Keegan Brown Ian White 6 4
11 Gary Anderson (7) bye b
12 Terry Jenkins Chris Dobey 6 5
13 Raymond v Barneveld (6) bye b
14 Michael Smith Mark Webster 4 6
15 Michael v Gerwen (3) bye b
16 Devon Petersen Robert Thornton 3 6
Eerste ronde        
Pos  Player   Player   score
1 Phil Taylor (1) Dave Chisnall 6 1
2 Stephen Bunting (8) Rowby-John Rodriguez 6 4
3 James Wade (5) Jamie Lewis 6 0
4 Peter Wright (4) Max Hopp 6 3
5 Adrian Lewis (2) Keegan Brown 6 2
6 Gary Anderson (7) Terry Jenkins 5 6
7 Raymond v Barneveld (6) Mark Webster 6 2
8 Michael v Gerwen (3) Robert Thornton 6 1
 Laatste 8        
Pos  Player   Player   score
1 Phil Taylor (1) Stephen Bunting (8)
2 James Wade (5) Peter Wright (4)
3 Adrian Lewis (2) Terry Jenkins
4 Raymond v Barneveld (6) Michael v Gerwen (3)

 

Foto © Steve Welsh – PDC 2015

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands