PDC

World Cup of Darts, dag 2 – update Zuid Afrika treft Nederland in ronde 2

bwin_dag2_01Vanaf 20:00 uur de laatste 8 wedstrijden van de eerste ronde BWIN World Cup of Darts. De ronde waarin Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen, team Nederland, de titelverdedigers, in actie komen tegen een team van de Verenigde staten. Voordat Raymond en Michael het podium opkomen komt een ander sterk koppel, team Schotland met Gary Anderson en Peter Wright in actie en dit koppel wordt als een van de kanshebbers voor de titel getipt. Ook vanavond weer een best of 9 legs koppel en de verliezer kan de pijlen weer opbergen omdat deze is uitgeschakeld.

Canada – Nieuw Zeeland  4 – 5

Een partij met veel wisselvallige scores en gemiste dubbels. Canada met John Part en Ken MacNeil geven een 3-2 voorsprong weg en komen 4-3 achter op Nieuw Zeelander Rob Szabo en Warren Parry. Er wordt nog 4-4 gemaakt maar in de negende en laatste leg velt Warren Parry het oordeel door een 92 finish, bull, 10 dubbel 16 te gooien en is Nieuw Zeeland door naar de tweede ronde.

Zweden – Hongarije  2 – 5

De Hongaren Nandor Bezzeg en Gabor Takacs hebben voor de eerste verrassing van de avond gezorgd door de Zweden Magnus Caris en Daniel Larsson te kloppen. De Hongaren kwamen 1-0 voor en na heel veel gemiste dubbels door de Zweden kwamen ze weer gelijk (1-1) Maar eigenlijk was het beeld van de wedstrijd daarmee gevormd. De Hongaren voelden dit en groeiden in de wedstrijd die tegen de verwachting ruim werd gewonnen.

Wales – Hong Kong  3 – 5

De tweede verrassing van de avond. Niet gezien het spelbeeld dat was ver beneden de maat maar het resultaat telt. Hong Kong gevormd door Scott MacKenzie en Ting Chi Royden Lam hebben de tweede ronde bereikt door het matig spelende en als zevende geplaatste Wales met 5-3 te kloppen. De eindstand had zelfs 5-2 kunnen zijn maar MacKenzie verkoos een demonstratie uitgooi in plaats van zeker te gaan. Met 110 op de teller vond hij de triple 20 en ging voor de bull om vervolgens een 11 finish voor zijn maat te laten staan. Hierdoor kwam Wales met Mark Webster en Jamie Lewis  terug naar 4-3.

Republiek Ierland – Polen  5 – 0

Tytus Kanik en Mariusz Paul, team Polen kregen geen poot aan de grond tegen de Ieren Connie Finnan en William O’Connor die in vijf legs deze partij wonnen en door zijn naar de tweede ronde waar Hong Kong hun tegenstander is.

Noord Ierland – Thailand  5 – 2

Op hun dooie gemak hebben de Noord Ieren, Brendan Dolan en Mickey Manning de tweede ronde bereikt. Hun tegenstander Thailand met indrukwekkende namen, Thanawat Gaweenuntawong en Attapol Eupakaree gaven aardig partij maar konden op beslissende momenten de slordigheden van de Noord Ieren niet afstraffen.

Schotland – Singapore  5 – 1

Singapore met de 61 jarige dartlegende Paul Lim, Lim was de eerste speler die op een officieus WK een negen darter gooide, en koppelmaat Harith Lim en softtip speler kregen van de Schotten, Peter Wright en Gary Anderson hun moment. Na een 4-0 voorsprong die in no time bereikt werd mocht Paul Lim leg 5 uitgooien voor een punt op het scorebord. Tegenstander voor Schotland in de tweede ronde is Hongarije

Nederland – Verenigde Staten  5 – 2

Het moest een kraker worden maar de regerend World Cup of Darts kampioenen, Raymond van Barneveld versloegen zonder erg veel tegenstand team USA met Darin Younh en Larry Butler. Met een ontzettend rumoerige zaal op de achtergrond stond team Nederland 2 legs af aan de Verenigde Staten. Ze kunnen nu in de luie stoel gaan kijken wie of hun tegenstander wordt of Zuid Afrika met onder andere Devon Petersen of Finland mee onder andere Marko Kantele

Zuid Afrika – Finland  5 – 4

Een narrow escape maar Zuid Afrika is door naar de volgende ronde. De Finnen, Kim Viljanen en Marko Kantele gingen goed van start en kwamen 2-0 voor. Zuid Afrika met de altijd swingende Devon Petersen en zijn koppelmaat Graham Filby vochten terug en namen de leiding in de wedstrijd over. Bij 4-3 overleefden de Finnen 2 match darts en kwamen gelijk. In leg 9 namen de Zuid Afrikanen afstand van de Finnen maar kregen aanvankelijk de partij niet uit de Finnen kregen ook een kans maar Kantele miste tops voor 120 en daarna maakte Petersen het af op dubbel 10

 

De indeling voor vanavond is als volgt:

vrijdagavond   indeling    
Pos  Player   Player  score
1 Canada (11) Nieuw Zeeland 4 5
2 Zweden (15) Hongarije 2 5
3 Wales (7) Hongkong 3 5
4 Rep. Ierland (10) Polen 5 0
5 Noord – Ierland (6) Thailand 5 2
6 Schotland (2) Singapore 5 1
7 Nederland (3) USA 5 2
8 Zuid Afrika (14) Finland 5 4

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands