PDC

World Cup of Darts: Gary Anderson & Peter Wright sneuvelen tegen Singapore

Voor Schotland (Gary Anderson & Peter Wright) zit de World Cup of Darts er naar 1 dag al weer op. Het gouden duo die zwaar favoriet was verslikte zich in de 1e ronde in Singapore (Paul Lim & Harith Lim) het werd maar liefst 5-2 in het voordeel van Singapore. Anderson en Wright waren eigenlijk vanaf de eerste pijlen geen hecht team. beide liepen maar wat langs elkaar heen en glimlachte zo af en toe eens naar elkaar. Zo kun je dus als land de nummer 2 en 3 van de wereld hebben maar dat is zeer zeker geen garantie op succes wat dus ook later op de avond bleek te zijn.

Natuurlijk zijn bijna alle Nederlandse dartfans voor het Hollandse koppel Michael van Gerwen-Raymond van Barneveld in de World Cup of Darts. Maar als je toch 1 ander land mag uitkiezen om te supporten, dan moet je voor België kiezen.

De broers Kim en Ronny Huybrechts wonnen donderdagavond hun partij in de eerste ronde overtuigend met 5-2 van Nieuw-Zeeland. Vooral de vorm van Kim Huybrechts zit goed in elkaar. Hij trok de eerste partij van het toernooi in Frankfurt bijna eigenhandig over de streep.

Boris Koltsov heeft Rusland bijna eigenhandig naar de tweede ronde van de World Cup of Darts gegooid. De Russische darter finishte perfect op zijn dubbel en zorgde daarmee voor de 5-3 zege op Hong Kong.

Soms, zoals het eerste potje van de avond tussen Griekenland en Thailand, is het dartsniveau op de World Cup of Darts om van het janken. Maar soms zie je in de eerste ronde een prima potje. Dat was zo het geval bij Ierland tegen Polen. Na een heerlijk potje wonnen de Ieren met 5-3.

Dankzij Cristo Reyes staat Spanje en niet Japan in de tweede ronde van de World Cup of Darts. Kopman Cristo Reyes liet het avontuur voor hem en partner Antonio Alcinas bijna stranden in de eerste partij van het toernooi in Frankfurt, maar schakelde op tijd bij: 5-3 winst.

Australië mag Kyle Anderson op de blote knieën danken dat het land in de tweede ronde van de World Cup of Darts is beland. The Aboriginal moest de koppelwedstrijd tegen Denemarken in zijn eentje dragen, omdat Simon Whitlock dramatisch slecht gooide. het werd 5-4.

 

Alle overige uitslagen kunt u hieronder bekijken.

Eerste ronde World cup of Darts 2017
Pos  Player Player    score
1 Scotland Singapore 2 5
2 Japan Spain 3 5
3 Belgium New Zealand 5 2
4 Thailand Greece 3 5
5 Australia Denmark 5 4
6 Hong Kong Russia 3 5
7 Wales  Finland 5 4
8 Republic of Ireland Poland 5 3
9 England Gibraltar
10 South Africa Sweden
11 Austria China
12 Hungary Canada
13 Northern Ireland Germany
14 Brazil Switzerland
15 Netherlands Czech Republic
16 United States of America Italy
 Laatste 16
Pos  Player Player    score
1 Singapore Spain
2 Belgium Greece
3 Australia Russia
4 Wales Republic of Ireland
5
6
7
8
 Laatste 8
Pos  Player Player    score
1
2
3
4
 Halve finale
Pos  Player Player    score
1
2
 Finale
Pos  Player Player    score
1
error: © Prodarts Europe - the Netherlands